Cardi B překonala rekord Beyoncé. V Americe válcuje konkurenci

21.01.2018 15:35 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

V České republice sice jméno pětadvacetileté Cardi B nepatří k bůhvíjak skloňovaným, v USA však na r'n'b a hiphopové scéně patří aktuálně k tomu nejžhavějšímu zboží. A pokud vezmeme v potaz, jak těžké to mají rapující ženy s odbouráním genderového stereotypu, jsou její výsledky opravdu pozoruhodné.

Interpretka, která dosud vydala tři mixtapey, ale žádnou plnohodnotnou desku, má v první desítce žebříčku Billboardu Hot R&B/Hip-Hop Songs v nejnovějším vydání hned pětinásobné zastoupení. Trumfla tím dosavadní ženský rekord, který držela Beyoncé se čtyřmi kousky. Skladba "Finesse" s Brunem Marsem hitparádu dokonce vede. Na absolutní rekord ale Cardi B přece jen ještě několik písní chybí. Drake totiž v roce 2016 předvedl husarský kousek, v top desítce jsme ho mohli napočítat hned osmkrát.

Rodačka z New Yorku, která má pro nadcházející udílení Grammy dvě želízka v ohni, boduje i v hlavním singlovém žebříčku The Hot 100. V jeho první desítce ji najdeme rovnou třikrát, přičemž zmíněná spolupráce s Marsem bere aktuálně bronzovou příčku. Loni dokázala Belcalis Almanzar, jak zní její skutečné jméno, celé ostře sledované pořadí vyhrát. Povedlo se jí to se songem "Bodak Yellow". Poslední rapperka, které se před ní se sólovou skladbou podařilo totéž, byla už v roce 1998 Lauryn Hill.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY