Elán konečně zpřístupnil všechna svoje alba v digitálních službách

19.01.2018 09:42 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Už i slovenský Elán pochopil, že hudební trh se v posledních letech výrazně změnil. K padesátinám proto kapela poprvé zpřístupňuje všechna svoje alba v digitálních a streamovacích službách, jako jsou Spotify, Deezer, iTunes nebo GooglePlay. Fanoušci se tak od pátku 19. ledna dostanou třeba i k deskám, které už fyzicky dávno nejsou k sehnání.

"Naše republika existuje sto let a Eláni padesát. Za tu dobu jsme si jejich nahrávky 'pořizovali' různě. Nahrávali jsme si je na pásky a kazety, kupovali na vinylech…Teď budou všude a digitálně. Lepší dárek jsme si my, kteří jsme pásky poztráceli a kazety rozšlápli, ani nemohli přát. Tak DIGIELÁNU zdar!," pochvaluje si novinku Martin Hrdinka, moderátor a kamarád skupiny.

Co říct k tomu má i hudební publicista Juraj Čurný. "Je svým způsobem symbolické, že do digitálního světa se nejúspěšnější (česko)slovenská skupina všech dob dostává v padesátém roce své existence. Budou si ji moci ve svých počítačích, tabletech a smartphonech v nejvyšší možné kvalitě nejen připomenout a kdekoliv poslechnout pamětníci vinylových, kazetových či cédéčkových dob, ale dostanou se k ní i stále nové generace, které způsobem sobě vlastním objevují hudbu svých (pra)rodičů," myslí si. Zároveň prý nepochybuje, že se ani v celosvětové konkurenci muziky neztratí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY