Camila Cabello promluvila o okolnostech svého odchodu z Fifth Harmony

12.01.2018 15:42 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

V prosinci 2016 odešla Camila Cabello z americké dívčí skupiny Fifth Harmony, aby se vydala na sólovou dráhu. A úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat - hitem se stala hlavně loňská píseň "Havana", která odkazuje k jejím kubánským kořenům. Dvacetiletá zpěvačka nyní pro New York Times přiblížila, jaké důvody ji k opuštění skupiny vedly.

Počátek všech pozdějších neshod mezi členkami vidí ve své spolupráci se Shawnem Mandesem na písni "I Know What You Did Last Summer" z roku 2015. Od té doby prý v dívčím kolektivu vládlo napětí. Camila měla také zájem více se zapojit do procesu vzniku písniček Fifth Harmony, konkrétně do psaní textů, což jí ale nebylo dovoleno.

"Původně jsem chtěla zůstat ve skupině a k tomu pracovat na svém sólovém albu," vzpomíná Cabello. Ostatní členky ji prý ale úplně odstřihly. "Začalo být jasné, že není možné dělat sólové věci a zároveň být v kapele. Pokud chce někdo prozkoumat svou individualitu, není podle mě správné, aby vám lidé říkali ne," shrnuje.

Svoji debutovou desku "Camila" vydává interpretka 12. ledna. Na všech písních se autorsky podílela. Loni vydaný singl "Havana" jí zajistil velkou pozornost zejména ve Velké Británii. V tamní hitparádě s ním totiž zvítězila pětkrát za sebou, což se ze žen naposledy povedlo Adele se "Someone Like You" v roce 2011. Song bodoval ale i v dalších zemích, v USA byl druhý a do první desítky pronikl i v českých rádiích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY