Radiohead obrací. Lanu Del Rey za krádež "Creep" prý nezažalovali

10.01.2018 09:37 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Lana Del Rey je zlodějka a Radiohead ji budou žalovat - taková byla informace, kterou před pár dny začala šířit média. Potvrdila ji následně i sama hudebnice, podle níž autoři hitovky "Creep" skutečně nachází podobnost v její "Get Free" a poženou ji za to k soudu. "Nabídla jsem jim 40 %, ale oni se spokojí jenom s veškerými tantiémami z prodeje," informovala veřejnost prostřednictvím Twitteru. Nakonec to ale možná tak horké nebude...

"Jako vydavatelé Radiohead můžeme potvrdit, že od srpna loňského roku jsme v kontaktu se zastupiteli Lany Del Rey. Je jasné, že 'Get Free' využívá hudební elementy 'Creep', a my jsme podali žádost, aby všem jeho autorům byly uznány zásluhy. Abychom si ale vše ujasnili - žádná žaloba nebyla podána a Radiohead nikdy neřekli, že 'přijmou jenom 100 % z prodeje,'" stojí v oficiálním prohlášení labelu Warner/Chappell, které vyšlo v úterý.

Doufejme, že v následujících dnech až týdnech bude komunikace mezi oběma stranami jasnější a vše se vyřeší. Sami Radiohead jsou ostatně tak trochu v situaci, kdy zloděj žaluje na zloděje - kvůli "Creep" se před lety ocitli na druhé straně, když je kapela The Hollies obvinila z kopírování jejich skladby "The Air That I Breathe". Vše se tehdy vyřešilo uznáním kreditů a přidělením procent z prodeje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY