Druhé album The Good, The Bad & The Queen je na cestě, říká Toni Visconti

12.01.2018 09:55 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

The Good, The Bad & The Queen jsou připraveni vydat nové album již letos. Alespoň to v rozhovoru pro Irish Times prozradil legendární producent Toni Visconti. Superskupina, kterou tvoří Damon Albarn, Paul Simonon (The Clash), Simon Tong (The Verve) a Tony Allen (Afrobeat), se v loňském roce měla opět po letech sejít a začít pracovat na nových skladbách. Pomoci jim má právě dvorní producent Davida Bowieho.

"Jsme asi ve dvou třetinách prací a dáváme si teď na čas pauzu, jelikož je Damon hodně vytížený a chystá se na další turné s Gorillaz. Znovu se sejdeme v dubnu a pravděpodobně by vše mohlo vyjít do dalších Vánoc. Je to skvělé album a myslím si, že fanoušci budou nadšení," řekl Visconti. Již loni se o spolupráci s producentem rozpovídal právě frontman Damon Albarn. "Je zodpovědný za několik mých nejoblíbenějších desek. Bylo to tedy doslova osvícení a velká inspirace," nechal se slyšet.

Původně měla být kolekce hotova již v roce 2014. O dva roky později však Albarn sdělil, že vše velmi ovlivnil Brexit, který je pro ni skvělým odrazovým můstkem. Debutová deska "The Good, The Bad & The Queen" vyšla již před dlouhými jedenácti lety. Pro Damona Albarna půjde o náročný rok. Kromě turné chystá s Gorillaz i pokračovatele loňské nahrávky "Humanz".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY