Fifth Harmony - bylo jich pět, teď jsou čtyři, jinak se nic nezměnilo

06.01.2018 17:00 - Tomáš Navrátil | foto: facebook interpreta

Další produkt talentových soutěží potkal stejný osud. Jedna ze členek dívčí skupiny Fifth Harmony chytla zaječí úmysly a nyní se Camila Cabello vyhřívá na výsluní americké hitparády. A jelikož je její sólové album za dveřmi, podíváme se na její kolegyně, které s úspěšnou značkou ještě chvíli zůstávají.
6/10

Fifth Harmony - Fifth Harmony

Skladby: Down (feat. Gucci Mane), He Like That, Sauced Up, Make You Mad, Deliver, Lonely Night, Don't Say You Love Me, Angel, Messy, Bridges
Vydáno: 25.08.2017
Celkový čas: 33:03
Vydavatel: Sony Music
Odchod Camily Cabello ze skupiny mladičkých krásek nebyl zas tak šokující, jako byl například odchod Zayna z One Direction. Camila nepatřila mezi příliš výrazné elementy a bylo na místě přijít s pochybovačnými teoriemi, že její sólová kariéra nebude mít dlouhého trvání. Opak je ale pravdou! Její dotěrný hit "Havana" už koluje světovými hitparádami nějaký ten pátek a náhle se její debutové album stává jednou z nejočekávanějších desek počátku roku 2018. Recenze není o této droboučké krasotince, ale o jejích kamarádkách, které nechala daleko ze sebou.

Když umělci pojmenují nové album svým jménem, často se jedná o předzvěst toho, že jejich kariéra míří odlišným směrem. U Fifth Harmony je jedinou změnou onen odchod jedné z členek. Zbytek osazenstva si udržuje klasickou tvář - jednoduché popěvky, moderní hudební aranže a sem tam nějaký ten vysoký tón.

Pilotní singl "Down" se veze na úspěchu dřívější "Work from Home". Opakované krátké slovo v refrénu a sexy videoklip s životností jedné letní sezóny. A podobně je na tom zbytek tohoto eponymního alba. Za výraznější se dá považovat "Sauced Up" nebo "Don't Say You Love Me" a vůbec nejlepší je závěrečná "Bridges". Kdyby dámy vsadily na melodičnost a silný refrén i u zbylých skladeb, mohl se jednat o velmi příjemný popový celek.

Deska "Fifth Harmony" určitě nedělá ostudu dřívějším albům skupiny, která má sex appealu na rozdávání. Jde vidět, že dámy si svoji pozici snadno uhájí i jako kvarteto, a proto nebylo třeba nic v jejich kariéře měnit. Letošní rok se jistě dočkáme nového přírůstku v diskografii, který bude odpovědí na úspěch/neúspěch jejich kamarádky, která v počátcích soutěže X Factor byla vyřazena z důvodu, že jako sólo by to nefungovalo...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY