vzkazuje Marilyn Manson směrem k #MeToo - musicserver.cz">

"Běžte raději na policii," vzkazuje Marilyn Manson směrem k #MeToo

25.12.2017 18:59 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Rok 2017 byl plný kampaně Me Too, kterou odstartovala aféra s filmovým producentem Harveym Weinsteinem. Do dnešních dnů ho ze sexuálního obtěžování obvinilo už více než osmdesát žen. Třináct z nich mluví o znásilnění. Mezi údajné poškozené patří také herečka Rose McGowan, někdejší snoubenka Marilyna Mansona. Právě osmačtyřicetiletý hudebník se k aktuálnímu dění v Mekce filmu vyjádřil v jednom z posledních rozhovorů.

"Nechci, aby byl Hollywood takto zničen," řekl pro Channel 4. "To není neúcta k lidem, kteří byli poškozeni. Jsou to závažná obvinění - a pořád jsou to samozřejmě jenom obvinění. Když si ale někdo stěžuje na věci, které nejsou tak vážné jako skutečný sexuální útok, myslím, že je to urážkou obětí. Obvinění jako 'Někdo mi dal nevhodný dárek' a jim podobné mě vytáčí. To není to samé."

O údajném znásilnění své bývalé přítelkyně, k němuž údajně došlo v roce 1997, nevěděl. Nelíbí se mu agresivní způsob, jakým McGowan vede kampaň na sociálních sítích. "Nesouhlasím s tím, jak to má exsnoubenka řeší. Nelíbí se mi ten efekt sněhové koule, který může zničit životy i naprosto nevinných lidí. Člověk se teď skoro bojí něco říct nebo se na někoho špatně podívat, aby taky nebyl z něčeho obviněn."

Všem dalším ženám a mužům poté vzkazuje: "Pokud o něčem víte, měli byste to především říct policii a ne to hned ventilovat podobnou cestou."

Připomeňme, že sám muzikant musel letos v říjnu řešit sexuální obvinění přímo ve své kapele. Jeho dlouholetý spoluhráč a kamarád Jeordie White dostal kvůli znásilnění přítelkyně v 90. letech padáka. V oficiálním prohlášení basák podal neurčité vysvětlení: "Nepodporuji žádný druh sexu, na kterém se nedohodnou obě strany. Nějaký čas teď strávím s rodinou a budu abstinovat. Pokud jsem někomu způsobil bolest, omlouvám se a upřímně toho lituji."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY