Sia na "Everyday Is Christmas" poskládala deset nových vánočních klasik

24.12.2017 08:30 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Je téměř pravidlem, že interpreti vydávají vánoční alba ke konci své kariéry nebo jako výplň v diskografii ve chvíli, kdy nemají nový materiál a je třeba se fanouškům něčím připomenout. Jak je na tom australská zpěvačka Sia a její letošní sváteční kolekce nazvaná "Everyday Is Christmas"?
8/10

Sia - Everyday Is Christmas

Skladby: Santa's Coming for Us, Candy Cane Lane, Snowman, Snowflake, Ho Ho Ho, Puppies Are Forever, Sunshine, Underneath the Mistletoe, Everyday Is Christmas, Underneath the Christmas Lights
Vydáno: 17.11.2017
Celkový čas: 35:07
Vydavatel: Atlantic / Monkey Puzzle

Že je Sia hyperproduktivní a kromě svých písní skládá také pro spoustu jiných interpretů, je známá věc. Proto snad ani nepřekvapí, že její vánoční deska není žádnou sbírkou obehraných songů v trochu jiných aranžmá. Australanka prostě sedla a napsala deset nových fláků. Na "Everyday Is Christmas" je z každého tónu poznat, že si ji zpěvačka složila a natočila pro radost, protože nedostatkem invence rozhodně netrpí. Stejně jako u tří předchozích alb se jejím hlavním spolupracovníkem a producentem stal Greg Kurstin, který mimo jiné ve studiu nahrál sám téměř všechny nástroje. A že tuto kolekci nebrali na lehkou váhu, potvrzuje i jeden hraný a hned tři animované videoklipy.

Podle Kurstinových slov vznikla celá deska za dva týdny a oba dva se ve studiu skvěle bavili. A ta dobrá nálada se přenesla i na nahrávku. Sia prostě napsala deset hitovek, jen s vánoční náladou a rolničkami. Nabízí hudbu rozjetou ("Ho Ho Ho"), zamyšlenou ("Snowlake") nebo i romantickou (titulní "Everyday Is Christmas"). Pokud vám na Vánoce nestačí jen české koledy a máte rádi i angloamerické sváteční písně, tohle album můžete během svátků protočit bez problémů několikrát, protože už při druhém poslechu si budete broukat spolu se Siou. A příští a přespříští rok určitě taky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY