"Temporary Things" je působivým debutem ostravských Sækədʒəwiːə

20.01.2018 16:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Ostravská parta Sækədʒəwiːə (foneticky Sakadžavíja) vydala v listopadu loňského roku debutové album "Temporary Thing", které natočila ve vídeňském studiu Listencareful pod vedením producenta Alexandera Lausche. A o jeho nesporných kvalitách se můžete dočíst v naší minirecenzi.
7/10

Sækədʒəwiːə - Temporary Things

Skladby: Temporary Thing, Wish You Were Her, Know Know Know, Enlisted, You Left Me A Note, Blueberries, Jo The Turtle, Resolution Time, Dusk, It All Felt Fine
Vydáno: 16.11.2017
Celkový čas: 37:08
Vydavatel: vlastní náklad
Hudba Sækədʒəwiːə je na tuzemské poměry nevšední. Jde o takový mix Pearl Jam, R.E.M. i kytarového a garážového rocku. Navíc Matěj Vašíček má barvu hlasu ne nepodobnou Michaelu Stipeovi. Album otevírá spíše poklidnější titulní píseň, která vygraduje až téměř ve své polovině. Posluchačsky zajímavější je ovšem hned následující, svižnější "Wish You Were Her" s výraznou melodickou linkou a grungeovým pozadím. Nádech grunge najdete i v další velmi povedené skladbě "Know Know Know" s lehce funky kytarou. Výrazné kusy jsou však rozprostřeny po celé stopáži desky.

Skupina pod vedením rakouského producenta Alexandera Lausche nahrála velmi působivé album se silným zvukem a pestrou kolekcí nápadů. Jednotlivé písně jsou hudebně zajímavé a na naše poměry nevšední. Snad na to mělo vliv právě angažmá zahraničního producenta. Každopádně jsou Sækədʒəwiːə žhavým kandidátem na domácí klubový objev. A jejich debut by tak neměl ujít vaší pozornosti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY