Společné koncerty Koller Bandu a finalistů Jim Beam Music 2002

28.11.2002 11:59 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Koller Band
© František Ortmann
Možná jste si již všimli plakátů, z nichž na kolemjdoucí černobíle mrká šestice chlapíků s Tomášem Varteckým v čele a v rohu se krčícím Davidem Kollerem. Poutač zve na koncert skupiny Koller Band, která v prosinci objede sextet velkých českých měst v rámci projektu hudební soutěže Jim Beam Music 2002. Na jednotlivých vystoupeních bude tomuto hvězdnému bandu sekundovat dvojice předskokanů, jimiž jsou finalisté soutěže, kapely Khoiba a Onset.

Vrcholem šňůry bude pražská zastávka 13. prosince, která se odehraje ve Sky Clubu Brumlovka a na níž bude slavnostně vyhlášen vítěz Jim Beam Music 2002. Pochopitelně, že jím bude buď pražská taneční formace Khoiba, anebo brněnští drsní rockeři Onset. To vše se odehraje jakoby na pozadí jiné velké kulturní události - koncertu tzv. Koller Bandu, jehož členy jsou David Koller, Tomáš Vartecký, Olda Krejčoves, Tomáš Marek, Jan Křížek a Tomáš Kopecký. Tato nepochybně zvučná jména domácí rockové scény budou interpretovat sólovou tvorbu Davida Kollera, dále písně z dob jeho působení v Jasné páce, Žentouru, Lucii a také skladby, které napsal pro Lenku Dusilovou a Pusu. "Nechtěli jsme udělat jenom nějaký revival Lucie. Zazní spousta různých písniček. Je možné, že fanoušci některé možná ani nebudou znát," nechal se slyšet Koller na tiskové konferenci v kině Mat.

Ačkoliv pocta v podobě vyhlášení výsledků Jim Beam Music 2002 připadne tradičně Praze, ani jiná velká města nepřijdou zkrátka (kromě Ostravy). Koller Band a dvě soutěžící party postupně vystoupí na následujících místech:

6. prosince v Českých Budějovicích (Sportovní hala)
7. prosince ve Zlíně (Sportovní hala Novesta)
8. prosince v Brně (Hala Vodová)
9. prosince v Hradci Králové (Hala TJ Slávia)
10. prosince v Plzni (Hala TJ Lokomotiva)
12. a 13. prosince v Praze (Sky Club Brumlovka).

Asi jste si povšimli dvou termínů v hlavním městě, potom vězte, že mezi nimi bude jeden pro někoho zásadní a pro jiné zcela irelevantní rozdíl - v pátek 13. prosince proběhne vyhlášení, zatímco ve čtvrtek bude jen koncert. Na tomto místě se ještě sluší poznamenat složení poroty, která rozhodne o přidělení prémie ve výši sto tisíc té či oné skupině. Tvoří ji Petr Korál, Jan P. Muchow a Radim Hladík.

Veškeré další informace nejen o vlastních koncertech a vstupenkách, nýbrž i o soutěži Jim Beam Music jako takové, její historii a jejím pozadí naleznete na oficiálních stránkách www.jimbeammusic.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY