Českého slavíka opanovali znovu ti samí vítězové - Gott, Bílá a Kabát

25.11.2017 23:38 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

O Českém slavíku se bude znovu letos hovořit jako o anketě, kde se nic zásadního nezměnilo. Opanovali ji totiž ti samí vítězové z minulých ročníků - Karel Gott, Lucie Bílá a Kabát. Ani moderování Ondřeje Sokola ho ze šedi průměru nevytáhlo.

Jediné, co bylo zajímavé sledovat, bylo, jak se umístí kontroverzní Ortel s jeho zpěvákem Tomášem Ortelem a také jakým způsobem si cenu vyzvednou polorozpadlí Chinaski. Fanoušci Ortel znovu nezklamali a hlasovali v hojném počtu, takže si kapela odnesla druhé místo a její frontman byl v kategorii zpěváků třetí.

Fyzicky se však předávání nezúčastnili a stejně předávání pojali i zmiňovaní Chinaski. Lucie Bílá si absolutního Slavíka zase odnesla bosa. "Můj život je plný extrémů, přišla jsem si pro Slavíka bosa, protože mám zlomený malíček," vysvětlila nečekanou situaci. Pokud letos v kategorii zpěváků znovu zvítězil Karel Gott, dá se očekávat, že za rok to nebude jiné. Na jaře se totiž chystá vydat nové řadové album. "Víte, že se nerad opakuji, ale ani tentokrát jsem s tak dobrým volebním výsledkem nepočítal," řekl Gott a nezapomněl připomenout svůj boj s nemocí.

Další opakovaný vítěz je v kategorii Slavík bez hranic. Vyhlašoval se podesáté a podesáté vyhráli No Name. Jediný adrenalin se tak dá zažít v kategorii Objev roku, kde letos byli vybráni hned čtyři adepti a vítězem se stali Mirai. Jejich hit "Když nemůžeš, tak přidej" se stal nejoblíbenější písní posluchačů Rádia Impuls a stal se také nejstreamovanější skladbou roku.

Ceremoniál symbolicky zakončila dáma, která letos uzavřela svou velkolepou kariéru. S největším hitem "Modlitba pro Martu" se přišla rozloučit Marta Kubišová. Během večera se nezapomnělo ani na zesnulé hudební osobnosti, hit "Jednoho dne se vrátíš" od Věry Špinarové připomněla Markéta Konvičková.

Výsledky Českého slavíka 2017

Celková vítězka: Lucie Bílá
Zpěváci: 1. Karel Gott, 2. Michal David, 3. Tomáš Ortel
Zpěvačky: 1. Lucie Bílá, 2. Ewa Farna, 3. Lucie Vondráčková
Skupina: 1. Kabát, 2. Ortel, 3. Chinaski
Objev roku: Mirai
Nejstreamovanější skladba: Když nemůžeš, tak přidej (Mirai)
Skladba Rádia Impuls: Když nemůžeš, tak přidej (Mirai)
Slavíci bez hranic: No Name


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY