Adam Plachetka si plní sen deskou "Impossible Dream"

31.10.2017 20:43 - Milan Menčík | foto: Adam Plachetka

Adam Plachetka si buduje stále výraznější postavení na domácí i zahraniční operní scéně. Ve svém věku (32 let) dokázal to, co žádný jiný Čech - vystupoval v newyorské Metropolitní opeře, v milánské La Scale, v londýnské Královské opeře v Covent Garden a ve Vídeňské státní opeře, jejímž stálým sólistou je už sedm let. Navíc si letos splnil jeden ze svých velkých snů - 20. října mu vyšlo crossoverové album "Impossible Dream".

Adam Plachetka - Impossible Dream
© facebook interpreta
Doprovází ho Symfonický orchestr Českého rozhlasu s dirigentem Tomášem Netopilem a Adam Plachetka zde představuje své oblíbené songy z muzikálů "My Fair Lady", "Bídníci", "Fantom opery", "Kočky", "West Side Story" i méně známých.

Seznam písní je následující: Stars, The Impossible Dream, On The Street Where You Live, I Was Born Under A Wandrin Star, Oh, What A Beautiful Morning, Camelot, She Wasn't You, Some Enchanted Evening, The Call The Wind Maria, The Music Of The Night, The Surrey With The Fringe On Top, This Nearly Was Mine, I Got Plenty O'Nuttin', Get Me To The Church, A Fellow Needs A Girl, Empty Chairs At Empty Tables, Ol' Man River, The Ad-dressing Of Cats.

Své umění ukáže mladý basbarytonista letos ještě na třech koncertech v ČR a na Slovensku: 6. listopadu v Sále Slovenské filharmonie v Bratislavě, 11. listopadu v divadle F. X. Šaldy v Liberci a 26. listopadu ve zlínském Kongresovém centru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY