Sam Smith v USA debutoval pátý, s albem vyhrál country zpěvák Thomas Rhett

19.09.2017 09:19 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Zatímco Taylor Swift přidala třetí vítězný týden, Logic se dostal na bronz a na pětce se singlem "Too Good At Goodbyes" odstartoval Sam Smith. Zajímavý důsledek má vítězství Thomase Rhetta v albech: je to totiž první country interpret na čele v tomto roce. Dařilo se i The National nebo Jackovi Johnsonovi.
Taylor Swift - Reputation
© facebook interpreta
SINGLY - "Look What You Made Me Do" dominuje Billboard Hot 100 potřetí, nevládne však žádnému segmentu. Ve streamech měla necelých 40 milionů, spadla tedy o 35 %, zatímco celkově stříbrná Cardi B jich měla 40,8.

39% ztráta downlodů na 69 tisíc nestačilo na debutujícího Sama Smithe, který s "Too Good At Goodbyes" zaujal 90 tisíc Američanů. V rádiích se zpěvačka dostala do první desítky a má 75 milionů impresí, vede v nich Charlie Puth s "Attention"

Kromě rapperky má jinak Taylor sílící konkurenci i v trojlístku Logic, Alessia Cara a Khalid. "1-800-273-8255" je nově bronzové, zejména díky výborným streamům a downloadům. S opadavajícím výkonem "Look" tak brzy můžeme mít nového vítěze.

Od druhého singlu Taylor "Ready For It?" se asi nic nečekalo, takže vypadnutí z Top 10 nikoho nepřekvapí. Kdo do první desítky míří? Například Niall Horan se posunul se "Slow Hands" na jedenáctku a Portugal. The Man je s "Feel It Still" už čtrnáctý.

I níže jsme měli novinky, tou nejzajímavější byla určitě "Dusk Till Dawn" Zayna a Sii na 44. příčce. Poslechnout byste si měli i "Love So Soft" Kelly Clarkson (62). Na chvostu žebříčku je například ještě Chris Brown s "Pills And Automobiles" a Hailee Steinfeld s "Let Me Go"

    Top 10 - singly:
  1. Taylor Swift - Look What You Made Me Do
  2. Cardi B - Bodak Yellow (Money Moves)
  3. Logic feat. Alessia Cara & Khalid - 1-800-273-8255
  4. Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito
  5.  N Sam Smith - Too Good At Goodbyes
  6. DJ Khaled feat. Rihanna & Bryson Tiller - Wild Thoughts
  7. French Montana feat. Swae Lee - Unforgettable
  8. Charlie Puth - Attention
  9. Imagine Dragons - Believer
  10. Shawn Mendes - There's Nothing Holdin' Me Back

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Thomas Rhett - Life Changes
© facebook interpreta
DESKY - Thomas Rhett, nyní sedmadvacetiletý country zpěvák, přichází s deskou každý druhý podzim, a po dvou šestých místech se mu letos zadařilo: novinka "Life Changes" bere zlato sumou 123 tisíc jednotek. Přesně rok tak žánr čekal na vládu albům.

V první desítce to ale ještě jinde smrdí hnojem a slámou. Kolega Dustin Lynch odstartoval s "Current Mood" na sedmičce, Kip Moore se "Slowheart" na desítce.

Na stříbru máme ale rock, alternativce The National se sedmou řadovkou "Sleep Well Beast" s 64 tisíci. Doposud byli maximálně dvakrát bronzoví. Trojka je jiného ražení, "A Moment Apart" elektronického dua ODESZA měla jen o tisíc jednotek méně. Obě novinky benefitovaly z bundlů s koncertními vstupenkami.

Poslední novinku máme na pětce, "All The Light Above It Too" písničkáře Jacka Johnsona. To ale znamená, že nezopakoval zlato předchozích tří počinů.

    Top 10 - alba:
  1.  N Thomas Rhett - Life Changes (123 tisíc jednotek)
  2.  N The National - Sleep Well Beast (64)
  3.  N ODESZA - A Moment Apart (63)
  4. Lil Uzi Vert - Luv Is Rage 2 (56, -24 %)
  5.  N Jack Johnson - All The Light Above It Too (44)
  6. XXXTentacion - 17 (40, -22 %)
  7.  N Dustin Lynch - Current Mood (36)
  8. Kendrick Lamar - DAMN. (35, -13 %)
  9. Khalid - American Teen (31, -4 %)
  10.  N Kip Moore - Slowheart (29)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY