Satyricon, norští představitelé tzv. medieval death metalu, zatemní pražskou Akropoli

03.10.2017 18:48 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

Již 12. října v Paláci Akropolis vystoupí norské blackmetalové duo Satyricon. Prahu navštíví v rámci rozsáhlého turné na podporu svého devátého alba s názvem "Deep Calleth Upon Deep".

Dvojice hudebníků, kteří si říkají Frost a Satyr, se pohybuje na scéně již od roku 1990. Svým prvním albem "Dark Medieval Times" stvořili podžánr death metalu s příznačným pojmenováním medieval, tj. středověký. V něm není nouze o tvrdé riffy, dunivé bicí, zpěv/řev typický pro daný žánr a to vše je podpořené akustickými nástroji, jako jsou flétna, španělka či symfonické klávesy. Na přelomovém a zároveň mnoha cenami ověnčeným albem "Volcano" bylo možné nalézt odkaz na takové kapely, jako jsou Venom či Bathory. V roce 2013 vystoupili Satyricon za doprovodu norského operního orchestru a dali tím vzniknout i albu "Live at the Opera". Živé orchestrální těleso jen podtrhlo fakt, že hudba zmíněných interpretů je skutečně epická a sahající až ke kořenům středověku.

Metalový večírek nebude hudebně jednobarevný. Začíná v 19 hodin a krom Satyricon nabídne britské thrashery Suicidal Angels a norské hardcorové Fight The Fight.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY