Noise folková písničkářka EMA vystoupí poprvé v Praze

29.09.2017 17:12 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

Americká noise folková písničkářka EMA, celým jménem Erika M. Anderson, vydává po tříleté pauze nové album "Exile In The Outer Ring", na které v říjnu naváže britským a evropským turné. Během něj se ukáže také poprvé v Praze - v pátek 13. října vystoupí ve smíchovském klubu MeetFactory.

Ještě v roce 2010, kdy EMA působila coby zpěvačka drone folkové kapely Gowns, vydala poněkud zvláštní nahrávku "Little Sketches On Tape". Až teprve v roce 2011 vyšla deska "Past Life Martyred Saints", která se dá považovat za její sólo debut a se kterou konečně prorazila. Získala na ni řadu pozitivních ohlasů z médií jako Pitchfork, NME či třeba The Guardian. O tři roky později na ni navázala druhou studiovkou "The Future's Void", na které si udělala výlet do budoucnosti.

K aktuální nahrávce "Exile In The Outer Ring" se EMA v rozhovoru pro internetový magazín MusicOMH vyjádřila, že původně natáčela velmi osobní album, které se ale následně stalo politickým z důvodu, že se svět stal mnohem zpolitizovanějším. Zpěvačka se na něm zaměřuje na problémy sociálně slabších vrstev a není to vůbec lehký poslech. Nicméně to stojí za to!

Support si vezme na starosti vizuální umělkyně a hudebnice Nadia Buyse a představí návštěvníkům naživo svůj multimediální hudební projekt Dubais.

Vstupenky v ceně 330 Kč je možné zakoupit přímo v MeetFactory nebo například na stránkách GoOut.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY