Joe Satriani ohlašuje novou desku a na rok 2018 další turné pod hlavičkou G3

23.09.2017 08:33 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Joe Satriani, virtuózní kytarista a učitel Kirka Hammetta z Metalliky, oznámil vydání nového alba. Šestnáctá položka v jeho diskografii ponese název "What Happened Next" a vznikla ve skutečně unikátním muzikantském složení. Power trio, které ji natočilo, totiž kromě Satrianiho tvoří basák Glenn Hughes (ex-Deep Purple, v současnosti superskupina Black Country Communion) a bubeník Red Hot Chili Peppers Chad Smith (s ním se Satriani pro změnu potkal v superskupině Chickenfoot). Album produkované Mikem Fraserem vyjde 12. ledna 2018.

Společně s vydáním ohlásil Satriani i další turné v proměnlivém uskupení kytarových virtuózů G3. Satrianiho a v tomto projektu jeho stálého souputníka Johna Petrucciho z Dream Theater doprovodí Phil Collen. Ten je hlavním kytaristou britských legend Def Leppard. Zatím byly ohlášeny pouze americké zastávky turné - celkem jich je třicet pět - nikdy ale nevíme, jak se bude turné vyvíjet dále a zda pánové zabrousí i do Evropy.

Letos v říjnu bude mít rovněž premiéru dokumentární film, který natočil Satrianiho syn ZZ. Ten sleduje kytaristu s jeho kapelou na turné k poslednímu albu "Shockwave Supernova".

Tracklist nahrávky "What Happened Next" je následující: Energy, Catbot, Thunder High On The Mountain, Cherry Blossms, Righteous, Smooth Soul, Headrush, Looper, What Happens Next, Super Funky Badass, Invisible, Forever And Ever.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY