Good Tiger - metal pro hipstery? Proč ne

16.09.2017 15:49 - Matěj Kostruh | foto: facebook interpreta

Objevujete rádi novou hudbu, která se příliš neohlíží po módních výstřelcích současné doby, ale přitom je svěží, má aktuální zvuk a splňuje veškeré moderní nároky? Good Tiger je bezesporu skupinou, jaká si zejména z tohoto pohledu zaslouží pozornost rockového publika. První ochutnávka z jejich nadcházejícího alba "We Will All Be Gone" je přesně to, kvůli čemu začít americko-britský kolektiv sledovat. Skladba "The Devil Thinks I'm Sinking" je příjemná hardrocková poslechovka s decentním nádechem progu.

Good Tiger se objevili v roce 2015 s crowdfundingovou kampaní na portálu Indiegogo a debutovou desku "A Head Full Of Moonlight" si kapela produkovala sama. Není se čemu divit. V jejich případě se totiž jedná o předem dobře vymyšlený projekt - superskupinu složenou z kapacit pokrokové vlny novátorského heavy metalu. Sestavu tak tvoří bývalí členové souborů jako Tesseract, The Safety Fire, Architects či The Faceless.

Samotní Good Tiger se nyní nově přesunuli pod label Metal Blade Records, kde jim také 9. února příštího roku vyjde již zmiňovaná nová řadovka. O tu se zvukově postaral master engineer Adam "Nolly" Getgood, známý pro svou dřívější práci s progresivními veličinami jako Animals As Leaders, Devin Downsend Project nebo Periphery. Proto je jistě na co se těšit.

Závěrem krátce k samotné skladbě "The Devil Thinks I'm Sinking". Ta se vyznačuje poměrně přímočarým songwritingem, chytlavou ústřední melodií, výborným zvukem i atmosférou. Nade vším se pak vznáší nezaměnitelný holčičí vokál frontmana Elliota Colemana. Letmé tóny modernismu navíc činí z ukázky záležitost atraktivní i pro náročnějšího posluchače. Metal pro hipstery? Proč ne? Good Tiger tato poloha sluší.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY