Echosmith se loučí novým singlem. Nebo je to úplně jinak?

22.08.2017 17:30 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Američtí Echosmith svou první deskou "Talking Dreams" zaznamenali poměrně slušný úspěch a především hit "Cool Kids" je v roce 2013 vyšvihl do popředí zájmu. Jenže jsou to přece jen čtyři roky a fanoušci si už hezkou dobu žádají novou muziku kapely, kterou vloni opustil kytarista Jamie Sierota. Na chvíli jim museli vystačit krátké akustické předělávky hitů Paramore nebo Miley Cyrus, ovšem nyní si konečně mohou vychutnat první singly z druhého CD "Inside A Dream", které vyjde 29. září.

První ochutnávkou se stala nelogicky, alespoň dle názvu, písnička "Goodbye". V ní se trio pochopitelně neloučí s fanoušky ani se členem kapely, ale se starou láskou. Jak o ní sami mluví, je to prostě rozchodový song. Začíná sice jako kytarová záležitost, ta se ale velmi záhy přehoupne spíš do alt-popového vyznění. Akustickou kytaru vystřídají klasické syntezátory a elektronické bicí s výraznou linkou, které dodávají střednětempé skladbě klubový nádech. Věřte tomu, že stačí jen několik poslechů a tahle písnička se vám pořádně zaryje pod kůži.

Vizuální ztvárnění je v případě "Goodbye" poměrně jednoduché. Odehrává se převážně ve starším americkém zatemněném domě s dusnou, možná až tíživou atmosférou navozující pocit osamění. Hlavní postavou je pochopitelně zpěvačka Sydney Sierota, které sekundují její dva kolegové. Jestli něco stojí za pozornost vedle půvabu a módní vytříbenosti Sieroty, pak je to především hra tvůrců s nasvícením různých scén, která nepostrádá rozmanitost, nápad i špetku umu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY