Lana Del Rey v USA těsně porazila rappery Tylera, The Creatora a Meeka Milla

04.08.2017 00:55 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

V nevídaně těsném souboji nakonec křehká zpěvačka Lana Del Rey s "Lust For Life" porazila americké hiphopové spoluobčany Tylera, The Creatora a Meeka Milla. V singlech pokračovalo v krasojízdě k rekordům "Despacito" a nejvyšší novinku měl člen One Direction. Linkin Park výrazně nabourali oba žebříčky.
Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito Remix
© facebook interpreta
SINGLY - Po "Shape Of You" Eda Sheerana máme letos druhý singl, který vedl Hot 100 dvanáct týdnů: "Despacito". V Digital Songs Luis Fonsi & Daddy Yankee vedli potřinácté, tentokrát se 102 tisíci stažení, a vyrovnali tak rekord vítězných týdnů "Closer", "Uptown Funk!" a "Low". Neohrožený je hit i ve streamech s 52,9 miliony přehrání, a v rádiích, se 142 miliony impresí.

Oproti stříbrnému DJovi Khaledovi s "Wild Thoughts" má ve vzorci určujícího pořadí v hitparádě o 60 % více bodů, "Despacito" tak může reálně myslet na překonání těch nejvyšších rekordů. "I'm The One" zůstalo čtvrté, Bruno Mars pak třetí.

Imagine Dragons si polepšili s "Believer" o dvě místa, a singl je tak vůbec první rockovou písni v Top 5 v roce 2017. French Montana jednu pozici ztratil, stejně jako Sheeran. Shawn Mendes zůstal osmý a Charlie Puth je oproti minulému týdnu o příčku výše, na devítce.

První desítku uzavřel Sam Hunt, a s "Body Like A Back Road" tak vedl 25. týdnem Hot Country Songs, čímž překonal délku série "Cruise" Florida Georgia Line.

Zatímco Liam Payne se dostal se "Strip That Down" do druhé desítky, kde je také Niall Horan se "Slow Hands", nejvyšší debut si připsal Louis Tomlinson, "Back To You" odstartovalo na čtyřicítce. Všichni členové One Direction tak už mají Top 40 hity.

Co potěší i zamrzí zároveň: Linkin Park se vrátili do žebříčku s "Numb" (34), "In The End" (37) a "Heavy" (45). (do Hot 100 se lze vrátit, pokud se vlezou do první padesátky, jinak by se umístilo více skladeb). V žánrovém Hot Rock Songs je z 50 songů hned 23 od nich, čímž bohužel za stejných okolostí překonali Davida Bowieho (21).

    Top 10 - singly:
  1. Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito
  2. DJ Khaled feat. Rihanna & Bryson Tiller - Wild Thoughts
  3. Bruno Mars - That's What I Like
  4. DJ Khaled + Justin Bieber, Quavo, Chance The Rapper & Lil Wayne - I'm The One
  5. Imagine Dragons - Believer
  6. French Montana feat. Swae Lee - Unforgettable
  7. Ed Sheeran - Shape Of You
  8. Shawn Mendes - There's Nothing Holdin' Me Back
  9. Charlie Puth - Attention
  10. Sam Hunt - Body Like A Back Road

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Lana Del Rey - Lust For Life
© facebook interpreta
DESKY - Lana Del Rey svá umístění střídá. Po stříbru, zlatu a stříbru přichází s čtvrtou deskou pod majorem znovu zlato. "Lust For Life" dosáhlo 107 tisíc jednotek, z čehoz bylo vysokých 80 tisíc v čistém prodeji. I tak se ale jedná o horší launch než předchozího "Honeymoon".

Tyler, The Creator měl s "Flower Boy" jen o tisíc jednotek méně, při 70 tisících v čistém prodeji. Manko Meeka Milla činilo další čtyři tisíce, ale většinu zajistily streamy, kompletní kopie si pořídilo jen 37 tisíc Američanů.

Ani jeden rapper tak se čtvrtým počinem v Top 10 zlato nezískal. Konečně tak někdy výsledky skončily spravedlivě. Mimochodem, letos jsme ještě neměli tři debuty se 100+ tisíci najednou.

Šest bramborových medailů bylo uděleno Linkin Park, jedna však zůstala nevyzvednuta. "One More Light" po smrti Chestera skončilo čtvrté, zatímco "Hybrid Theory" osmé a "Meteora" jedenáctá. Všechna řadová alba kapely nyní jsou v Billboard 200, plus "Collision Course", což je jediné Jay-Zho album, které aktuálně najdeme na Spotify. V žánrovém Top Rocks Albums jako první interpret v historii obsadili první tři místa.

Kendrick Lamar po patnácti týdnech vypadl z první trojky, byl pátý, a Jay-Z po dvou prvenstvích spadl až na sedmičku. Šestý totiž debutoval soundtrack ke hranému fantasy filmu od Disneyho "Descendants 2". První desítku uzavřel latinskoamerický zpěvák Romeo Santos s "Golden".

Níže najdeme například ještě Nine Inch Nails ("Add Violence EP" - 17) nebo Foster The People ("Sacred Hearts Club" - 47).

    Top 10 - alba:
  1.  N Lana Del Rey - Lust For Life (107 tisíc jednotek)
  2.  N Tyler, The Creator - Flower Boy (106)
  3.  N Meek Mill - Wins And Losses (102)
  4. Linkin Park - One More Light (50, +122 %)
  5. Kendrick Lamar - DAMN. (48, -13 %)
  6.  N Různí - Descendants 2 (46)
  7. Jay-Z - 4:44 (45, -48 %)
  8. Linkin Park - Hybrid Theory (41, +177 %)
  9. DJ Khaled - Grateful (36, -15 %)
  10.  N Romeo Santos - Golden (36)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY