Algiers dovezou novinku "The Underside Of Power" i do Prahy

16.07.2017 14:02 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Čtyřčlenná parta z Atlanty Algiers pomalu získává renomé po celém světě. Pomoci tomu může i čerstvá novinka "The Underside Of Power", která vyšla 23. června a je druhou studiovou deskou kapely. Radost mohou mít i čeští fanoušci, pro které se již chystá koncert v pražském Klubu 007. Strahov formaci přivítá 11. listopadu v 19 hodin.

Nové album se nahrávalo povětšinou v Bristolu v produkci Adriana Utleyho, známého především z Portishead, a Aliho Chanta. Američané opět namíchali koktejl soulu, gospelu, industriálu a rocku. Tématy následovníka eponymního debutu jsou útlak, policejní brutalita, dystopie a hegemonické mocenské struktury. Texty jsou inspirovány T. S. Eliotem, Starým zákonem, Jimem Crowem, Tamirem Ricem a Hannah Arendt. Jde také o první desku, na které je bubeník Matt Tong považován za plnohodnotného člena.

V současnosti skupina dokončuje turné po boku Depeche Mode, které se jede již od začátku července. Vstupenky na akci jsou k dostaní od pátku 14. července, a to prostřednictvím GoOut.cz za 250 Kč. Namístě v den konání bude cena zaokrouhlená na 300 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY