Letní Full Moon pod vlivem Františka Skály

11.07.2017 14:21 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

"Nejradši mám věci, které nechápu, ale fascinují mě," říká v titulním rozhovoru pro letní dvojčíslo magazínu Full Moon jedna z nejvýraznějších osobností české výtvarné scény František Skála, který se svou tvorbou ovládl prostory Valdštejnské jízdárny v Praze. Full Moon přesahy (nejen) do výtvarného umění vykazuje dlouhodobě, když přišla možnost rozhovoru s touto výjimečnou personou, nebylo o čem přemýšlet. Tématu vévodí exkluzivní titulní fotografie, která je dílem Václava Jiráska, dále fotogalerie ze Skálovy aktuální výstavy a Moonfive věnované členům výtvarné skupiny Tvrdohlaví. Full Moon #75-6 je od pondělí 10. července v prodeji až do začátku září.

Full Moon 75-76
© facebook interpreta
Letní vydání Full Moonu má 144 stran a najdete v něm téměř dvojnásobnou porci textů. Dvojčíslo bude k dispozici hned na několika letních festivalech, podobně jako stánek Full Moonu. U příležitosti Full Moon Stage v rámci Colours of Ostrava vychází spolu s novým číslem také kompilace mapující interprety, kteří se na scéně kurátorované časopisem představí. K dispozici bude digitálně na bandcampovém účtu magazínu nebo jako striktně limitovaná neprodejná kazeta určená novým předplatitelům. Koncem června byl rovněž oznámen nový ročník talentové soutěže Cover Moon a dva říjnové koncertní večery v rámci projektu Full Moon Forum, na kterých svá debutová alba pokřtí skupiny Pandoo a Billow. Předplatitelé obdrží s letním dvojčíslem speciál Beseda Moon věnovaný čtvrtstoletí festivalu Beseda u Bigbítu.

Linie letních festivalů se vine celým dvojčíslem, v němž najdete například obsáhlý report z letošní přehlídky Primavera Sound nebo náhledy do programu Letní filmové školy či katovického Offu a pochopitelně také spoustu rozhovorů a profilů jmen, která se během léta objeví na některé z českých a slovenských akcí (Michael Kiwanuka, Moderat, The Afghan Whigs, Xylouris White, Xixa, Ron Gallo nebo Max Cooper). Z dalšího obsahu dvojčísla vybíráme profily Johna Darnielleho ze skupiny The Mountain Goats nebo jazzové umělkyně Alice Coltrane, rozhovory se Sohnem či Jane Weaver, obsáhlý text věnovaný návratu populárního stylu shoegaze a exkluzivní report z newyorského koncertu Nicka Cavea.

Hlavní recenze je věnována dvěma novým albům hiphopového projektu Shabazz Palaces, který v říjnu vystoupí i v Praze. V recenzní sekci jsou dále rozebrána nová alba více než třiceti interpretů, například Songhoy Blues, Lorde, Royal Blood, Jlin, Vladimir 518, Roger Waters, Cigarettes After Sex, Fleet Foxes, The Fall, Gas, Dead Cross nebo London Grammar. Oddíl reportů se věnuje nedávným koncertům Depeche Mode, The Kills, Amandy Palmer, Einstürzende Neubauten nebo Hanse Zimmera a nechybí ani další pravidelné rubriky věnované novým filmům, knihám nebo komiksům, samozřejmostí je tradiční sekce autorských sloupků.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY