Nové desky 28/2017

18.07.2017 07:06 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V obchodech s hudbou to tento týden vypadá, jako by ani okurková sezóna nebyla. Hlavním tahákem bude EP Coldplay, k nim se přidají rozpolcení The Vamps, s afro beatem Wizkid, s druhou deskou Oh Wonder, sólovka zpěvačky Sto zvířat nebo živáky Status Quo a Paula Simona. Rockery potěší novinka Laibach a živáky Kyssin' Dynamite nebo Edguy.
Pokud se v pondělí 17. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Coldplay - Kaleidoscope (EP) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Coldplay - Kaleidoscope (EP)
Britští Coldplay už prakticky rok a půl propagují své velmi úspěšné album "A Head Full Of Dreams", kterému nyní přichystali ještě malého sourozence v podobě svého třináctého EP "Kaleidoscope". Mělo původně vyjít už na začátku června, poté na jeho konci a posléze bylo ještě o tři týdny posunuté. Předznamenal jej velmi úspěšný singl s The Chainsmokers "Something Just Like This", který na desce najdete v živé verze z Tokia. K němu se přidaly další čtyři písničky včetně již známé "Hypnotised" a "Aliens", kterou produkoval Brian Eno. Americké duo navíc není jediným hostem, v skladbě "Miracles (Someone Special)" se ke kapele přidal ještě Big Sean. "Kaleidoscope" bude zpočátku k sehnání pouze v digitální podobě, CD a vinyl bude k dispozici 4. srpna.


Oh Wonder - Ultralife (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alt pop

Oh Wonder - Ultralife
Alt-popové britské duo Oh Wonder má po předloňském eponymní debutu na co navazovat. I přes to, že Josephine Vander Gucht a Anthony West desku nahráli v domácím studiu, vydali si ji sami, velmi dobře se jí dařilo po celé Evropě a na internetu. Druhou desku "Ultralife" už nahrávali v The Pool Studio nedaleko Londýna, kam přišli s materiálem, jehož převážná většina vznikla během pobytu v New Yorku. Přesto si nahrání, produkci i finální mix dvanácti písniček opět zpracovali doma pouze ve dvou. Výsledek si můžete zčásti poslechnout na VEVU Oh Wonder, nebo v listopadu naživo v pražském klubu Roxy.


The Vamps - Night & Day (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / taneční pop

The Vamps - Night & Day
Ani to tak dlouho netrvalo a britští The Vamps jsou zpět. Po roce a půl od alba "Wake Up" se vrací s albem "Night & Day", které v letošním roce přinese de facto hned dvě desky. Nyní totiž kvartet vydává pouze jeho noční část s tím, že denní bude následovat v prosinci. Nočnímu životu pak odpovídá i jeho styl, který je naladěný na taneční a klubovou notu. Na osmi písničkách základní verze, respektive deseti deluxe edice se podíleli severští DJs Nor Matoma a Dán Martin Jensen. K nim se přidaly ještě zpěvačky Sabrina Carpenter a Martina Stoessel aka TINI. První ukázky z alba sdílí kapela na svém YouTube.com profilu a my jen pouze dodáme, že deluxe edice navíc nabídne záznam koncertu z londýnské O2 arény.


Wizkid - Sounds From The Other Side (Sony Music)
Twitter / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dancehall / afro pop / hip hop

Wizkid - Sounds From The Other Side
Šestadvacetiletý Ayodeji Ibrahim Balogun, kterého budete znát spíše pod jménem Wizkid, své fanoušky s novým CD pořádně napínal. První zmínky o něm začaly proudit už na začátku roku 2015, s tím, že se mělo jednat o EP. Nakonec se z "Sounds From The Other Side" vyklubalo jeho čtvrté LP, které mělo vyjít už zhruba před dvěma měsíci a od té doby se jeho vydání několikrát odsunulo. Nyní je konečně na světě a hudebník pocházející z Nigérie na něj zařadil dvanáct skladeb, na kterých se podílelo i několik hostů. Pozvání do studia přijali Drake, Major Lazer, Chris Brown, Ty Dolla $ign, Bucie a Trey Songz. Na desce se ale nakonec neobjevila původně proklamovaná Angélique Kidjo. Podstatnou část písniček, které opět přináší mix afro beatu, reggae a hip hopu uslyšíte již nyní na Wizkidově VEVU.


Tip týdne

Japanese Breakfast - Soft Sounds From Another Planet (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální pop / indie pop / folk

Japanese Breakfast - Soft Sounds From Another Planet
Japanese Breakfast je sólový projekt zpěvačky a kytaristky Michelle Zauner z Little Big League, který odstartovala již před čtyřmi roky. Loni připravila debut "Psychopomp", na nějž nyní navazuje druhou deskou "Soft Sounds From Another Planet". Je koncipovaná jako koncepční album o objevování vesmíru a díky tomu se pohybuje na hraně indie a experimentálního popu, ve kterém pochopitelně nechybí synthpopové a elektronické prvky. Více se o této desce dozvíte na bandcamp profilu Michelle Zauner, kam umístila i první tři ukázky.


Status Quo - Last Night Of The Electrics (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock'n'roll

Status Quo - Last Night Of The Electrics
Už na začátku loňského roku Status Quo oznámili, že končí s elektrickými sety na svých koncertech. Hlavním důvodem bylo, že jim dochází síly a nejsou schopni do těchto setů dát tolik energie, kolik by si představovali. S tímto způsobem koncertování se loučí na světovém turné, které se vloni v prosinci zastavilo také v londýnské aréně. Tam vznikl záznam koncertu, nyní vycházející pod názvem "Last Night Of The Electrics". Můžete ho sehnat hned v dvanácti podobách, od prostého 2CD, přes DVD a Blu-Ray až po trojvinyl a k těmto jednoduchým edicím navíc přibydou ještě různé kombinace. Více odhaluje web kapely.


Laibach - Also Sprach Zarathustra (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: industriální metal

Laibach - Also Sprach Zarathustra
Letošní léto vám můžou zpříjemnit i Laibach, kteří vydávají novou studiovku "Also Sprach Zarathustra". Materiál pro nástupce tři roky starého díla "Spectre" byl původně určen pro divadelní produkci "Thus Spoke Zarathustra", která vychází z díla filozofa Friedricha Nietzscheho. Na novince se navíc podílel i slovinský symfonický orchestr. Výsledek spolupráce můžete ochutnat už z traileru, který najdete na YouTube.com.


Paul Simon - The Concert In Hyde Park (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / world music

Paul Simon - The Concert In Hyde Park
Je to teprve pár měsíců, co u nás koncertoval Paul Simon, a jeho fanoušci si budou moci jeho koncert svým způsobem připomenout. Po pěti letech totiž konečně vyjde záznam jeho slavného vystoupení festivalu Hard Rock Calling v londýnském Hyde Parku. Desítky tisíc fanoušků tehdy mohlo sledovat reunion jeho kapely ze slavného alba "Graceland", včetně Hugha Masekely a Ladysmith Black Mambazo. Navíc se k němu připojila i legenda reggae Jimmy Cliff. Celý koncert byl snímán ve vysokém rozlišení, takže vedle DVD, ke kterému jsou přiložena i 2CD, vychází záznam s názvem "The Concert In Hyde Park" také na Blu-Ray. Navnadit vás mohou hned tři ukázky na VEVU Paula Simona.


Edguy - Monuments (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Edguy - Monuments
Letos je tomu pětadvacet let, co vznikla jedna z nejúspěšnějších německých kapel, formace Edguy. Své jubileum oslavuje probíhající koncertní šňůrou, v rámci které vystoupila i na festivalu Masters Of Rock, ale navíc přidává i monumentální kolekci skladeb "Monuments". Nejedná se o další klasickou best of kolekci. Ve dvoudiskovém balíčku najdete zcela nový studiový materiál a také největší hity formace z celé její kariéry. Přiložené DVD navíc obsahuje celý záznam vystoupení odehraného v rámci turné "Hellfire Club" a také kompletní kolekci videoklipů. Pokud zainvestujete do limitované edice, čeká tam na vás i knižní publikace se sumářem celé historie formace. Podívejte se na oficiální trailer k celé kolekci .


Jana Jelínková - Dáma s čápem
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / šanson

Jana Jelínková - Dáma s čápem
Jana Jelínková, členka kapely Sto zvířat letos slaví kulaté narozeniny a k nim si nadělila sólové album, které nazvala "Dáma s čápem". Najdete na něm hned patnáct nových písniček pohybující se na pomezí šansonu a folku s dekadentním laděním. Texty, o které se postaral Tomáš Belko k nim naopak přidávají sarkastický nádech. Hudebně se na CD podíleli kromě členů Sto zvířat Honzy Kaliny, Mikiho Nopa a Jana Berušky Šobra také Filip Nebřenský (Hmm.., Pískomil, ex Kašpárek v rohlíku), Matěj Belko (Lenka Dusilová, Michal Ambrož, Klára Vytisková), Karel Šváb (Tichá dohoda) a Milan Cimfe (ex Pražský výběr, Krucipüsk). Album se nahrávalo ve studiu Sono a první ukázky naleznete na webu domovské kapely.


Kissin Dynamite - Dynamite Nights (DVD) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Kissin Dynamite - Dynamite Nights
Pro hardrockové fanoušky tu máme živák populární formace Kissin' Dynamite. Formace má za sebou deset let působení na hudební scéně a u svých příznivců je oblíbená nejen pro studiové desky (na kontě jich mají celkem pět), ale i díky svým energetickým koncertům. Jednu takovou show odehranou v loňském roce v prosinci ve Stuttgartu formace zaznamenala a vy se nyní můžete těšit na pětadvacet natřískaných tracků. Informace o všech verzí včetně kompletního tracklistu najdete na webu kapely.


R.E.M. - Live At The Olympia (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

R.E.M. - Live At The Olympia
R.E.M. se rozhodli připomenout možná mírně pozapomenutou sérii koncertů v Olympia Theatre v irském Dublinu, kde se zastavili hned na pět večerů, aby zde zahráli méně hrané starší kusy a otestovali reakce publika na nové písničky z tehdy připravované "Accelerate". Letos od ní uplynulo deset a aktuální reedice živáku "Live At The Olympia" nabídne pochopitelně všech třicet devět písniček a na DVD přidá ještě dokument "This Is Not A Show", který režíroval Vincent Moon. Výročím a vydáním tohoto živáku žije web kapely.


Dále vychází:

Bloodclot - Up in Arms (Mystic Production)
Dasher - Sodium (Mystic Production)
Gold City - Treasures Of Gold (Sony Music)
Huelgas Ensemble - The Ear Of The Huguenots (Sony Music)
Karel Gott & No Name - Kto dokáže... (singl) (Warner Music)
Kissin Dynamite - Dynamite Nights (BluRay) (Mystic Production)
Mammut - Kinder Versions (Mystic Production)
Paradise Lost - One Second (20th Anniversary) [Remastered] (Sony Music)
Roger Shah - Magic Island, Music For Balearic People, Vol. 8 (Sony Music)
Různí - Lord I Need You - Songs Of Worship (Sony Music)
Různí - Soul On Fire - Songs Of Faith (Sony Music)
Různí - Taneční liga 191 (Universal)
Scheuber - Changes (Mystic Production)
Sworn In - All Smiles (Universal)

Vychází na vinylu:
Bloodclot - Up in Arms (Mystic Production)
Commodores - Commodores (Universal)
Dasher - Sodium (Mystic Production)
Edguy - Monuments (Mystic Production)
Goldlink - At What Cost (Sony Music)
Integrity - Howling For The Nightmare Shall Consume (Mystic Production)
Japanese Breakfast - Soft Sounds From Another Planet (Mystic Production)
Kendrick Lamar - Damn. (Universal)
Laibach - Also Sprach Zarathustra (Mystic Production)
Machine Gun Kelly - Bloom (Universal)
Mammut - Kinder Versions (Mystic Production)
Oh Wonder - Ultralife (Universal)
Paradise Lost - One Second (20th Anniversary) [Remastered] (Sony Music)
Status Quo - Last Night Of The Electrics (Mystic Production)
Style Council - Café Bleu (Universal)
Style Council - Introducing The Style Council (Universal)
The Vines - Highly Evolved (Universal)
Wolfheart - Winterborn (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY