The Killers ohlašují nové album po pěti letech, singl "The Man" láká na funky rytmy

19.06.2017 15:16 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

The Killers patří k dalším kapelám, které mají ve studiu hotovo a hlásí se o slovo s novinkou. První singl a deska přichází po dlouhých pěti letech. Následovník "Battle Born" z roku 2012 se bude jmenovat "Wonderful Wonderful" a měl by vyjít již 30. září. To první singl, ten již je k poslechu. Stala se jím skladba "The Man", ve které se výrazně promítají funky a disco vlivy.

Již od prvních basových linek (funkovější než kdykoliv předtím, říkal sám frontman Brandon Flowers), zvuk zahalený v synťácích, doprovodné sborové vokály, Flowersův vokál často prohnaný přes vocoder atd. dělají ze skladby disco pecku hned na první poslech. Navíc je zde slyšet jistá inspirace Bowieho tvorbou v osmdesátkách (kdo by neznal "Fame"). The Killers o albu namluvili až až, jak však bude znít, teprve vyplave na povrch. Skladba si odbyla premiéru v programu BBC Radio, kde sám Flowers informace potvrdil. Další podrobnosti ohledně alba zatím nebyly poskytnuty.

The Killers během pětileté pauzy nezaháleli a věnovali se svým dalším projektům. Flowers a Stoermer se věnovali svým sólovkám, bubeník Vannucci vydal druhé album se svojí kapelou Big Talk a kytarista Dave Keuning se objevil na několika deskách jako host. Spolu pak o Vánocích vydali kompilaci všech vánočních singlů pod názvem "Don't Waste Your Wishes".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY