Red Bull Music Academy oslaví dvacetiletou jízdu v Berlíně

16.06.2017 09:56 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Red Bull Music Academy se vrací do své kolébky - Berlína, kde se před dvaceti lety konala úplně poprvé. Světovou sérii koncertů, workshopů, klubových nocí a seminářů, hostící muzikanty napříč kontinenty, přivítá německé hlavní město v roce 2018. Aplikační fáze začíná ale už nyní, a to od 15. června do 4. září 2017.

Tokio, New York, Melbourne, Cape Town, Paříž, São Paulo a loni Montreal. Red Bull Music Academy za úctyhodnou dobu své existence obletěla doslova svět a nyní zatoužila po návratu na místo, kde spatřila světlo světa - do Berlína. Ve skutečnosti jej ale nikdy neopustila díky tamější propojené síti hudebníků, umělců, majitelů vydavatelství a klubových manažerů, s nimiž Red Bull Music Academy spolupracovala po celou dobu svého fungování. A byli to stejní lidé, kteří se podíleli na tom, jak berlínská hudební scéna vypadá v současnosti - jako místo vhodné pro experimentování a uměleckou svobodu.

Red Bull Music Academy je třicetidenní hudební festival, který na jednom místě spojuje muzikanty různých hudebních žánrů i národností a jenž v současné době spouští registraci, z níž vzejde šedesát šťastlivců, kterým akce může změnit doslova život. Cesta je otevřena instrumentalistům, vokalistům, Djs i producentům jakékoli profesionální úrovně. Stát se součástí velké mezinárodní rodiny můžete klidně i vy. Od 15. června je možné na webové stránce berlin.redbullmusicacademy.com stáhnout přihlášku, kterou je třeba odeslat nejpozději do 4. září 2017. Zájemci zároveň musí k přihlásce přiložit vlastní demo nahrávku o délce maximálně třicet minut, a to buď na výše uvedené stránce, nebo poslat na CD. Porota Red Bull Music Academy vybrané účastníky oznámí na začátku roku 2018.

Red Bull Music Academy představuje unikátní možnost setkat se s lidmi, kteří v hudebním průmyslu něco znamenají. Přednášky o hudební historii, výměna zkušeností, praktické lekce, večerní a noční sessions a na ně navazující koncerty, klubové noci a výstavy, to je jen část z bohaté programové nabídky. V Berlíně se brány Red Bull Music Academy otevřou od 8. září do 12. října 2018, aby oslavila minulost, současnost i budoucnost hudební scény. Jak je již tradicí, vybrané tracky nahrané v průběhu akademie se dostávají ven i mezi další posluchače. Celkem 48 nahrávek z Montrealu nesou název "Various Assets - Not For Sale" a prsty v něm mají Thundercat, Just Blaze, ‘Mad’ Mike Banks, Deradoorian, Matías Aguayo, Dorian Concept, Lucrecia Dalt, Mathew Jonson, Ango, Branko nebo Marco Passarani. Stáhnout si ji můžete na RBMA Daily. Chcete-li se navnadit už teď, webová stránka redbullmusicacademy.com je plná stovek exkluzivních videolekcí, článků a podrobných detailů o akci. Na redbullradio.com můžete zase vybírat z tisíce mixů, rozhovorů a playlistu hudebních legend i současných pop umělců.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY