Newyorští rockeři Prong přijedou do Prahy

04.11.2002 09:38 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Prong
© www.prong-23.com
V sobotu 9. listopadu zavítá do Prahy HC legenda, jejíž nejslavnější období spadá do první poloviny devadesátých let - skupina Prong. Formace, pocházející z New Yorku, zahraje v Paláci Akropolis a bude to její první koncert v České republice.

Skupina vznikla v roce 1986 na popud zvukaře Tommyho Victora. Ten se dal dohromady s vyhazovačem klubu CBGB Mikem Kirklandem a bubeníkem Tedem Parsonem a společně založili kapelu. Před mezníkem, kterým byla smlouva se společností Epic z roku 1990, vydali Prong vlastním nákladem dvě desky: "Primitive Origins" a "Force Feed".

První deska vydaná u velké firmy byla "Beg To Differ", která představovala velký kvalitativní posun proti prvním dvěma diskům. V nastavené tvrdě-kytarové koleji pokračovalo i "Prove You Wrong". Poslední deskou, kterou doposud Prong natočili, je "Rude Awaking" z devadesátého šestého (klip ke stejnojmennému singlu jednu dobu koloval i v Esu). To je také důvod, proč mnozí považovali rockery z N.Y. za dávno ztracené a neexistující. Navíc Victor si doposud vydělával na živobytí s Danzig a Parson hrál s Godflesh. Nicméně aktuální koncertní aktivita je důkazem toho, že Prong ještě zdaleka neřekli své poslední slovo.

Pražská zastávka proběhne v Paláci Akropolis 9. listopadu od půl osmé. Jako předkapela vystoupí britští Breed 77.

Více informací najdete na stránkách Paláce Akropolis (zde).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY