Rae Morris se pro druhé album znovu narodila. "Reborn" je jedním z nejlepších popových singlů letoška

04.06.2017 09:19 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Prvotina "Unguarded" britského popového objevu Rae Morris patřila k tomu nejlepšímu, co rok 2015 v popu nabídl. Udivoval především muzikantsky silným materiálem, který stavěl především na uvěřitelné nevinnosti mladičké interpretky. Po dvou a půl rocích se schyluje k vydání nové desky a první vlaštovka "Reborn" dává tušit, že to bude návrat ve velkém stylu.

Jednoduchý elektroncký beat, jenž může evokovat staré videohry, šikovně protkává celou skladbu, která s ubíhající stopáží stále roste a roste. Nebyla by to Rae Morris, kdyby nepřidala i smyčce a velký refrén, aniž by zároveň překročila pomyslné hranice kýče. Návyková skladba sice nezní jako budoucí velký hit, který budou rotovat všechna rádia, ale pro fanoušky žánru představuje velkou událost. Povedlo se i vizuálně přitažlivé video, za nímž stojí Noel Paul.

"Písnička je o nových začátcích, nalezení čistoty a duševní rovnováhy. S Noelem jsme se vypravidili natočit video na břeh jednoho obrovského jezera v Libanonu. Krajina tam byla rozlehlá a místy i pustá, ale zároveň konzistentně překrásná," prozradila Rae své dojmy z natáčení. Prostřihy na úchvatné obzory skutečně patří k tomu nejlepšímu, co klip nabízí, a zároveň podtrhují vyspělou hudební vizi.

Druhého alba bychom se podle zpěvačky měli dočkat už brzy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY