REC.stage se otevírá dalším interpretům. Právě teď máte druhou šanci vyrazit na festivalové turné

15.05.2017 15:05 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Zájem českých i zahraničních interpretů o turné na festivalové REC.stage překonal všechny představy. Přihlášku zaslalo celkem 1 137 interpretů. Celá řada výborných kapel tak nezískala vysněnou příležitost zahrát si na velkých festivalech. Unikátní buskingová scéna, která ve spolupráci se Samosebou.cz podporuje třídění odpadů na čistých festivalech, proto nabízí druhou šanci. Interpreti se mohou přihlásit do neděle 21. května.

V uplynulém měsíci usilovali o účast na REC.stage mimořádní interpreti. Tři desítky z nich by mohly okamžitě vytvořit plnohodnotný festivalový program. Pravidla byla ale daná. Do finále vybrali přední čeští hudební publicisté devět interpretů a 33 tisíc fanoušků následně v hlasování poslalo na festivalové turné kapely Snap Call, Ptakustik a Ajdontker.

Produkce REC.stage vnímá scénu jako místo, kde se má co nejvíce méně známých kapel REC.yklovat v hudební objevy. Proto se rozhodla s podporou Samosebou.cz vytvořit navíc několik nových programových míst a dát druhou šanci všem interpretům, kteří chtějí vyrazit na festivalové turné na Colours of Ostrava, Rock for People, Benátskou, Sázavafest a Sweetsen fest.

Přihlášky lze odeslat prostřednictvím jednoduchého formuláře na stránkách projektu Čistý festival, díky kterému můžete již deset let třídit odpady na českých festivalech. Podmínkou přihlášky je vlastní autorské hudební nebo umělecké video a označení tří festivalů pro vystoupení na REC.stage. Následně porota vybere šest finalistů, ke kterým budou přidáni finalisté z 1. kola, kteří obsadili 4. - 6. místo: The Firearms, Tomas Bocek a DIV I DED.

V posledním květnovém týdnu rozhodnou o finalistech pouze hlasující fanoušci, pro které bude připraveno 64 vstupenek na čisté festivaly. V poledne 31. května pak tři interpreti s největším množstvím hlasů doplní program REC.stage. Kontrakt s těmito vítězi bude zahrnovat cestovné na tři festivaly, akreditace pro kapelu a doprovod a samozřejmě odehrají tři festivalové show.

Jaká je druhá šance REC.stage?

15. - 21. května
Vyplňte jednoduchý formulář na www.cistyfestival.cz a vložte odkaz na své video.

22. - 23. května
Proběhne výběr šesti interpretů, ke kterým budou dodáni tři poražení finalisté z 1. kola

24. - 31. května
Budou fanoušci denně hlasovat pro tři z devíti finalistů na www.cistyfestival.cz.

31. května ve 12:00 skončí hlasování a tři nejlepší kapely v hlasování získají možnost jet na turné.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY