Na REC.stage 2017 objevíte Snap Call, Ptakustik a Ajdontker

08.05.2017 10:29 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Přes 33 tisíc fanoušků rozhodlo o tom, které kapely se díky podpoře Samosebou.cz vydají na letní festivalové turné na čisté festivaly. Unikátní buskingovou scénu REC.stage obsadí na pěti festivalech Snap Call, Ptakustik a Ajdontker! Druhou šanci dostanou v nejbližších dnech také další kapely, které byly vybrány do finále.

REC.stage získala v minulém roce pověst scény, kde se střídá celá řada výborných hudebních objevů. To se potvrdilo také letos. Z více než 1 130 kapel a interpretů, kteří se do soutěže o hraní na scéně čistých festivalů přihlásili, bylo více než třicet natolik kvalitních, že by mohli okamžitě vyrazit na největší české festivaly a odehrát tam výborné koncerty. Porota složená z hudebních publicistů v Headlineru a Bandzone tak měla velmi těžký úkol vybrat devět finalistů. Ve finále pak rozhodovali fanoušci. Více než 33 tisíc lidí rozhodlo takto:

1. Snap Call 23,26 %
2. Ptakustik 21,71 %
3. Ajdontker 18,16 %
4. The Firearms 11,68 %
5. Tomas Bocek 7,98 %
6. DIV I DED 7,23 %
7. Vivian 4,23 %
8. De ImperfAction 3,23 %
9. Blastersex 2,52 %

Kapely na prvních třech místech získají možnost vyrazit na Rock for People, Colours of Ostrava, Sázavafest, Benátskou a Sweetsen fest. Snap Call odehrají celkem čtyři koncerty, Ptakustik a Ajdontker vyrazí na čisté festivaly třikrát. Kapely si díky podpoře portálu Samosebou.cz podle umístění v soutěži rozdělí kontrakty v celkové výši 90 tisíc korun! S ohledem na to, že ve finálové devítce byly opravdu výborné kapely, rozhodli se pořadatelé soutěže dát druhou šanci interpretům, kteří se umístili na čtvrtém až šestém místě, tedy The Firearms, Tomas Bocek a DIV I DED.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY