Petr Janda drží pohromadě i se studenty bostonské Berklee College

05.05.2017 16:31 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Petr Janda oslavil pětasedmdesátiny vydáním povedené výběrovky sólových hitů "Ještě držím pohromadě" a 11. května proběhne v supraphonském Musicpointu její slavnostní křest. Na albu se jako bonus objevuje i živá verze kultovní skladby "Želva", která samozřejmě patří do repertoáru Olympicu. Zde je však nahrána se studenty bostonské Berklee College, ve které působí i producent chystané olympické desky, která vyjde příští rok.

"Miroslav Váňa je Čechoameričan, působí v Berklee College v Bostonu, v březnu jsme se domluvili. Dělal mi tam koncert, skamarádili jsme se, na aktuální desce je jako bonus 'Želva' v podobě, jak jsme ji tam nahráli. Přijede za námi, i se svými studenty, já je ubytuju, natočíme desku, a pak nejspíš spolu uděláme i nějaký koncert."

Skladbu natočil Jakub Třasák, kterého si možná ještě někteří pamatují jako malého houslistu s šátkem, který ohromil televizní diváky v kdysi populárním pořadu veřejnoprávní televize "Šance". Písnička ani v této podobě neztratila nic ze svého kouzla. Je na ní vidět, že studenti se ji dobře naučili a zahráli s elánem. Bude zajímavé sledovat, jak to bude ladit dohromady s i domovskou kapelou u desky, která má dle slov frontmana být ultratvrdá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY