Queen s Adamem Lambertem se v listopadu vrátí do Prahy

18.04.2017 11:34 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Queen absolvují v létě koncertní turné po Severní Americe. To bude čítat 26 zastávek. K tomu však přidají i dalších 24 koncertů v Evropě a první listopadový den se dočkají i fanoušci v České republice. Vstupenky v síti Ticketportal lze zakoupit v cenovém rozmezí 1 490 - 2 390 Kč. Pro členy fanklubu Live Nation začíná předprodej 19. dubna, ostatní se dočkají o dva dny později.

Koncertem v Praze turné po Evropě začne. Show bude oproti poslednímu domácímu vystoupení výrazně přepracovaná, fanoušky čeká mnoho překvapení a také nejmodernější možná produkce. Důraz bude zajisté kladen na album "News Of The World", které letos slaví čtyřicet let od vydání a obsahuje megahity "We Will Rock You" a "We Are The Champions".

"Show bude vypadat úplně jinak než ta naše minulá. Produkční možnosti se opravdu hodně změnily, existuje mnohem více variant provedení a k dispozici jsou nejmodernější technologie. My ale všechny nevyužijeme, nevystupujeme s přednatočenou hudbou, ale na sto procent naživo. Plánujeme zahrát věci, které jsme buď nikdy, nebo hodně dlouho nehráli. Začínali jsme jako kapela vydávající alba. To, že jsme měli hity, bylo jen něco jaksi navíc," vysvětluje bubeník Roger Taylor. A kytarista Brian May dodává: "Veřejnost zná hity, takže ji musíte uspokojit, ale můžeme také připravit pár věcí, které lidé opravdu nečekají. Tentokrát publiku nabídneme o něco víc. Adamův projev má mnoho podob, což samozřejmě k naší hudbě sedí. Dokáže se dostat až k samé podstatě skladeb a dát jim opravdový rockový rozměr. A všechny tyto dimenze můžeme ještě více rozvinout."

Adam Lambert má podobné výzvy rád. "To, co by lidé, kteří před pár lety navštívili naše koncerty, měli vědět, je, že samozřejmě budeme i nadále hrát velké hity, které znají a milují. Myslíme si ale, že by bylo dobré nastavit laťku sami sobě o něco výš. Chce to změnu, vizuální, technologickou i programovou, ale samozřejmě jen do určité míry. A jsem velice nadšený, že představíme skladby z katalogu Queen, které jsme doposud nehráli."

I vizuálně se bude jednat o velmi propracovaná vystoupení, které dostali na starost nejrenomovanější světoví designéři.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY