"Stoke The Fire" je potvrzením návratu Khoiby

14.04.2017 17:32 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Zkraje roku 2017 se na facebookovém profilu Khoiby objevil status, že se tento projekt dává znovu dohromady a plánuje vydání nové desky. Tři měsíce po tomto oznámení došlo na stvrzení těchto slov vypuštěním prvního singlu, který dostal jméno "Stoke The Fire".

"Nejlépe bych to vyjádřila tak, že se nám prostě stýskalo. Já za sebe můžu říct, že jsem si vyzkoušela hudební spolupráci s kdekým, ale v hudbě, kterou děláme spolu s Filipem, se nejvíc cítím 'doma'. Dále tam u mne popravdě patří nějaká síla nostalgie, Khoibu v té předchozí éře mám zasazenou do velmi intenzivního období v mém životě a soudě podle reakcí na náš návrat myslím, že nejsem sama," reaguje s úsměvem k návratu sama Ema Brabcová a dodává: "Prostě, že nám nějak utvářela životy. V neposlední řadě mám Khoibu spojenou s mým nejoblíbenějším místem na světě, a to je chata mých rodičů v Brdech. Tam vznikala a vlastně zase znovu vzniká gro khoibí tvorby. A možná ani není třeba žádné vysvětlování, prostě mi to dává smysl a to se nad tím ani nemusím nijak sáhodlouze zamýšlet!"

"Stoke The Fire" vychází z toho, na čem byl postaven zvuk Khoiby v minulosti. Éterický hlas Emy neztratil nic ze své poutavosti a naléhavosti, to dokresluje i důmyslný, lehce mysteriózní text se zákoutími k zamyšlení a reminiscenci osobních pocitů. Filip v mezičase nabral další zkušenosti, třeba coby Dikolson, a "Stoke The Fire" protkal mnohem intenzivnější působností elektroniky, se kterou se s vlastní lehkostí naučil laborovat.

Na regulérní třetí album si sice ještě chvíli počkáme, ale "Stoke The Fire" je návnada v podobě velkého grooveru s každým poslechem, za osm z deseti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY