Rammstein vydají v květnu záznam svého pařížského koncertu

30.03.2017 17:54 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Němečtí metalisté jsou proslulí svými opulentními vystoupeními, které jsou plné pyrotechnických efektů, brutálního černého humoru i makabrózního divadla. Jinak tomu nebylo ani v březnu 2012 v Paříži. Z tamních dvou koncertů, které se odehrály před téměř dvaceti tisíci fanoušky, natočil režisér Jonas Åkerlund film "Rammstein: Paris". Ten se 23. března 2017, na jeden večer, objevil v kinech po celém světě, ta česká nevyjímaje. O den později Rammstein rovněž oznámili, že se koncertního filmu dočkáme i na nosičích.

Rammstein - Paris inside
© facebook interpreta
"Rammstein: Paris" vyjde 19. května 2017 na celé řadě formátů. Z čeho si budou moct fanoušci vybírat? K dispozici bude klasické dvoj-CD a jednodisková varianta na DVD a Blu-Ray. I v těchto základních edicích se dočkáme kompletního koncertu včetně pěti skladeb, které musely být z verze v kinech vynechány. Všechny výše uvedené edici vyjdou ve výpravných, vícepanelových digipacích.

O poznání zajímavější jsou speciální a deluxe verze. Deluxe Box Set je ultimátním fanouškovským must-have a také jediným způsobem, jak potěšit i milovníky vinylů. V pevné, kartonové krabici se totiž objeví čtveřice modrých vinylů s kompletním koncertem (a bonusem nazvaným "Crowd Symphony" na osmé straně), dvoj-CD i Blu-Ray nosič. K dostání bude i speciální edice, která spojí CD a DVD (nebo Blu-Ray) verzi koncertu. Posledním formátem bude pack Blu-Ray disku a dvou CD v limitovaném, laserem vyřezaném kovovém obalu. Záznam z Paříže bude k dispozici i digitálně a na streamovacích službách. Předprodeje všech formátů již byly spuštěny.

A jako lákadlo pro všechny fanoušky také Rammstein uvolnili video z koncertu, totiž skladbu "Wollt Ihr Das Bett In Flammen Sehen", píseň, která před více než dvaceti lety otevírala jejich první album "Herzeleid".

Tracklist všech verzí bude následující: Intro, Sonne, Wohlt Ihr Das Bett In Flammen Sehen, Keine Lust, Sehnsucht, Asche Zu Asche, Feure Frei!, Mutter, Mein Teil, Du Riechst So gut, Links 2-3-4, Du Hast, Haifisch, Bück Dich, Mann Gegen Mann, Ohne Dich, Mein Herz Brennt, Amerika, Ich Will, Engel, Pussy, Frühling In Paris.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY