Českým rádiím opět vládne Ed Sheeran, v prodejích převzali otěže Depeche Mode

30.03.2017 15:55 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Český rádiový éter poslední týdny opět nepřináší zrovna mnoho nových songů, na předních příčkách proto nehledejte velké změny. V prodejích se na trůnu konečně usadili Depeche Mode se svým novým albem "Spirit", skvělý start zaznamenalo výběrové album od Poutníků.
Ed Sheeran - Shape Of You
© facebook interpreta
RÁDIA - Ed Sheeran v minulém týdnu malinko ztratil dech a jeho hit "Shape Of You" spadl až na trojku, ze které se nyní opět vrací na první příčku. Druhé místo obhájili Clean Bandit díky singlu "Rockabye", na trojku nám z šestky postoupil Alan Walker s aktuálním songem "Alone". Ofenbach se minulý týden usadili na čtyřce s hitovkou "Be Mine" a obhájili ji i tentokrát. Pětku má minulý vítěz - singl "Human" a Rag'n'Bone Man.

Na šestku z pětky padá Frans s "If I Were Sorry", sedmičku si udrželi David Guetta a Chris Willis s "Would I Lie To You", osmé místo má i tentokrát skupina Kaleo s "Way Down We Go". Na devítku se z desítky protlačil Michal Hrůza s hitem "Pro Emu", desítku bere duo Sean Paul a Dua Lipa, kteří se spojili v singlu "No Lie".

V rámci novinek je to tentokrát vcelku bída. Na čtyřicáté příčce je novinka od Rag'n'Bone Mana s názvem "Skin", čtyřiapadesátý je Těžkej Pokondr s písní "Sen můj je mít" a do hitparád se vrací i Martin Garrix. Jeho singl "Scared To Be Lonely", ve kterém hostuje Dua Lipa, je devětašedesátý. Pětaosmdesátá je poslední novinka, jde o tuzemský projekt Trick Or Threat & Elis Mraz a jejich společnou píseň "Reason".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Shape Of You
  2. Clean Bandit & Sean Paul & Anne-Marie - Rockabye
  3. Alan Walker - Alone
  4. Ofenbach - Be Mine
  5. Rag'n'Bone Man - Human
  6. Frans - If I Were Sorry
  7. David Guetta & Chris Willis - Would I Lie To You
  8. Kaleo - Way Down We Go
  9. Michal Hrůza - Pro Emu
  10. Sean Paul & Dua Lipa - No Lie

Depeche Mode - Spirit
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Depeche Mode to konečně dokázali. Jejich dlouho očekávané album "Spirit" minulý týden odstartovalo na trojce, tentokrát bere příčku nejvyšší. Na dvojku padá "Divide" od Eda Sheerana, o jednu příčku si pohoršili i J.A.R. s novinkou "Eskalace dobra". Čtvrtá je první novinka a jde o výběrovku kapely Poutníci s názvem "Zlatá éra (1983-1991)". Páté místo má další nováček v pořadí - hudba k muzikálu "Ferda Mravenec".

Na šestce pokračujeme s novinkami, dle očekávání totiž zabodoval i Drake s titulem "More Life". Sedmé místo si udržel Karel Gott s výběrem písní "Čas růží", na osmičku padá Anna K. s novou studiovou deskou "Světlo". Na devítce startuje debutové album "Hvězdy" od Sebastiana a desítku nám uzavírá The Weeknd s titulem "Starboy".

Na devatenácté místo fanoušci vynesli nové album "Nirvana", pod kterým je podepsaný liberecký rapper Paulie Garand. O čtyři místa dále je B-Side Band s výběrovkou "10 let". Pětatřicátí jsou dva chorvatští violoncellisté 2Cellos s deskou "Score", sedmatřicátý je výběr aktuálních zahraničních hitů na kompilaci "Megahits 2017/1" a dvaačtyřicáté je desáté album americké deathmetalové skupiny Obituary.

Čtyřiačtyřicítku si uzmula "Taneční liga 187", šestačtyřicítku "Zlatá kolekce" od Karla Vágnera. O jedno místo dále soundtrack k novému zpracování filmu "Kráska a zvíře", devětapadesáté je comebackové album Kelly Family "We Got Love". Osmaosmdesátý je další výběr "Karel Vágner (1977 - 1989)", o jedno místo dál kompilace nazvaná "Jarní nálady II".

Top 10 - prodejnost:
  1. Depeche Mode - Spirit
  2. Ed Sheeran - Divide
  3. J.A.R. - Eskalace dobra
  4. N Poutníci - Zlatá éra (1983 - 1991)
  5. N Různí - Ferda Mravenec (muzikál)
  6. N Drake - More Life
  7. Karel Gott - čas růží
  8. Anna K. - Světlo
  9. N Sebastian - Hvězdy
  10. The Weeknd - Starboy

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 12. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY