Jihoafričtí Seether se v září vrátí do České republiky

30.03.2017 16:58 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Jedna z nejslavnějších kapel pocházejících z Jihoafrické republiky, rockoví Seether, se po více než třech letech vrátí do České republiky. A to hned dvakrát. Nejprve zahrají 29. září v pražském Lucerna Music Baru a o den později na brněnské Flédě. Seether k nám totiž přivezou čerstvou novinku "Poison The Parish", která vychází již 12. května.

Půjde vlastně o první plnohodnotné koncerty u nás. V roce 2013 sice Seether odehráli českou premiéru v Roxy, ale pouze akusticky, bez předkapel a s poměrně velkým zpožděním. Není pochyb, že zářijovými zastávkami na plánovaném evropském turné si jihoafrický kvartet spraví reputaci.

Seether vznikli v roce 1999 ještě pod jménem Saron Gas (od roku 2002 již se stávajícím jménem) a stali se jedněmi z pionýrů tehdy stále populárnější post-grungeové vlny. Největšího komerčního úspěchu se dočkala třetí nahrávka "Disclaimer II" z roku 2004 a pátá studiovka "Finding Beauty In Negative Spaces" z roku 2007. Zatím posledním zářezem do diskografie skupiny pak bylo tři roky staré album "Isolate And Medicate". Novinka bude jejich již sedmou řadovou deskou. K největším hitům skupiny patří skladby "Fake It", "Remedy" či "Stoke The Fire", které zcela jistě nebudou chybět v setlistu pražského ani brněnského koncertu.

Vstupenky na oba koncerty pořádané organizátory festivalu Rock for People jsou v prodeji od 790 Kč na GoOut.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY