shop.musicserver.cz
Nové desky 19/2017

Nové desky 19/2017

Vydáno: 16.05.2017 06:20 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V nabitém týdnu se v hudebních novinkách bude prát o pozornost debutant Harry Styles s rockovými Paramore, Mando Diao a slovenskými Nocadeň. Se třetí deskou se hlásí Machine Gun Kelly, představíme vám slavný norský sbor Cantus a bluesoví příznivci si vychutnají spojení Taj Mahala a Keb'Mo'. Rockery potěší novinka Danzig.

Pokud se v pondělí 15. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Harry Styles - Harry Styles (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soft rock / folk

Harry Styles - Harry Styles
Vzhledem k tomu, že si One Direction pod odchodu ZYANa a vydání alba "Made In The A.M." dali přestávku, vydal se na sólovou kariéru další z členů formace - Harry Styles. Jeho sólový eponymní debut nabídne deset písniček, které před časem předznamenal singl "Sign Of The Times", a Styles je nasměroval na pomezí popu, rocku a folku s nádechem sedmdesátých let. Hlavním producentem alba se stal blízký spolupracovník Kanye Westa Jeff Bhasker, k němuž přibyli ještě Alex Salibian, Tyler Johnson a Kid Harpoon, tedy lidi stojící například za Florence + The Machine, Elle King, či Cam. První reakce zmiňují inspiraci v hudbě Eltona Johna, ZZ Top, Aerosmith, nebo Sheryl Crow a zda to budete podobně cítit i vy, zjistíte na Stylesově VEVU, kam zpěvák nahrál celou desku v audio podobě. Album vyjde také na vinylu a ve speciální limitované edici s rozšířeným bookletem s fotkami z natáčecího procesu.


Paramore - After Laughter (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop music

Paramore - After Laughter
S pátou studiovou deskou přichází na scénu oblíbení Paramore. Nástupce čtyři roky starého díla "The Holiday Sessions" vznikal pod dohledem producenta Justina Meldala-Johnsena a Taylora Yorka a dostal název "After Laughter". Desce předcházela dvojice singlů "Hard Times" a "Told You So". Ke skladbám vznikly i klipy a konkrétně snímek ke druhé z uvedených písní získal od našeho kolegy Ondřeje Hricka nadprůměrné hodnocení. Pokud si nové skladby budete chtít poslechnout naživo, máte jedinečnou příležitost na festivalu Rock For People, který se koná od 4. do 6. července.


Taj Mahal, Keb' Mo' - TajMo (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues / r'n'b

Taj Mahal, Keb' Mo' - TajMo
Jako o střetu dvou bluesových generací hovoří o společném albu dva oceňovaní bluesmani - Taj Mahal a Keb' Mo'. A není divu, zatímco první jmenovaný vstoupil na hudební scénu v šedesátých letech, druhý se přidal až o více jak dvacet let později. Svůj společný počin pojmenovali jednoduše "TajMo" a v jedenácti písničkách se rozhodně neomezili pouze na blues. Do jeho základů zakomponovali i špetku r'n'b, soulu, country i trochu popu. Vyskládali je z šesti originálních kompozic a pěti coververzí, mezi nimiž najdete třeba "Squeeze Box" The Who, či "Waiting On The World To Change" Johna Mayera. Ve studiu je navíc doprovodilo i několik hostů jako třeba Bonnie Raitt, Joe Walsh, Sheila E. a Lizz Wright. Hodně o kvalitách alba napoví videa na speciálním webu alba.


Machine Gun Kelly - Bloom (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop-rap / alternativní rock / indie pop

Machine Gun Kelly - Bloom
Americký rapper Machine Gun Kelly nijak výrazně neváhá a zhruba po roce a půl od předchozího alba "General Admission" vydává svůj třetí studiový počin "Bloom". Na rozdíl od předchůdce si tentokrát přizval o několik hostů navíc. Pozvání do studia přijala například někdejší členka Fifth Harmony Camila Cabello, Quavo, Ty Dolla $ign, herečka a zpěvačka Hailee Steinfeld, nebo James Arthur. Na produkci se pak podílel poměrně pestrý tým, v němž najdete jména jako Benny Blanco, The Futuristics, The Monarch, slimXX, The Futuristics, nebo H*Money. I přes to se MGK drží stále svého stylu kombinující pop, rap, hip hop s rockem a indie. Zda bude opět úspěšný jako předchůdce, můžete zkoumat na jeho VEVU. Z celkového počtu třinácti skladeb na něm prezentuje především zmíněné spolupráce.


Nocadeň - Introspekcia (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Nocadeň - Introspekcia
Populární formace Nocadeň rekapituluje dvacet let na hudební scéně výběrovým albem "Instrospekcia". Najdete na něm největší hity kapely společně s aktuálním hitem "Čítaš mi z pier" s dalšími bonusovými skladbami, které doposud nevyšly na žádné jiné řadové desce. Všechny kousky prošly navíc zvukovým remasteringem, na který dohlížel dvojnásobný držitel Grammy Vlado Meller. Ukázky najdete na oficiálním webu kapely.


Tip týdne

Cantus - Northern Lights (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: severský folklór / klasický crossover / sborový zpěv

Cantus - Northern Lights
O norském ženském sboru Cantus sice píšeme poprvé, ale vězte, že patří mezi jedny z nejlepších na světě a pravděpodobně jste jej už slyšeli. Ačkoli se jedná o amatérské seskupení, posbíral za třicet let své existence řadu prestižních cen po celém světě a vydal několik alb. Jejich nejslavnějším počinem je ovšem spolupráce na soundtracku k filmu "Frozen". Nyní si je vzalo pod křídla prestižní vydavatelství Decca a prvním počinem, které z tohoto spojení vzešlo, je nahrávka "Northern Lights". Najdete na ní celkem dvanáct písniček, z nichž většinu má na svědomí norský skladatel Frode Fjellheim. O kvalitách sboru i skladeb se můžete přesvědčit například poslechem ukázek na stránkách Amazonu.


J Hus - Common Sense (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: britský hip hop / afrobeat

J Hus - Common Sense
Ačkoli jméno J Hus může svádět k tomu, že následující debutant má něco společného s Českou republikou, je to pouze náhoda. Dvacetiletý rapper, vlastním jménem Momodou Jallow, žije v Anglii, ale jeho matka pochází z Gambie. Svoji hudební kariéru začal s freestylem a spoluprací s French Montanou, před dvěma roky následoval první mixtape a nyní konečně i debut "Common Sense". Na něm v sedmnácti skladbách spojuje britský hip hop s afrobeatem. Bližší seznámení s J Husem je možné prostřednictvím jeho VEVA.


Danzig - Black Laden Crown (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Danzig - Black Laden Crown
Už je tomu sedm let, co se fanoušci metalové hudby naposledy radovali z řadové desky formace Danzig. Její frontman Glenn Danzig se nyní rozhodl představit světu "Black Laden Crown", padesátiminutové nové řadové album. Kapele trvalo celkem tři roky, než dílo dokončila a během té doby se na desce podíleli čtyři různí bubeníci. Nahrávka obsahuje celkem devět kousků a dva z nich "Devil On Hwy 9" a "Last Ride" si můžete poslechnout na Blabberouth.net.


Hutka / Hladík / Hrubý / Přibyl - Rozpité barvy (Galén)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / rock

Hutka / Hladík / Hrubý / Přibyl - Rozpité barvy
Na novém autorském albu Jaroslava Hutky najdete celkem dvanáct písní - obrazů zachycujících zpěvákův pohled na svět v několika posledních letech. Písně vznikaly v době jistého autorského znovuzrození, přesto však témata Hutkovy téměř padesátileté písničkářské kariéry zůstávají v hlavních a důležitých rysech stejná: Láska, reflexe lidského života, krajiny a plynoucího času. Album V rozpitých barvách vzniklo v rámci letité spolupráce Jaroslava Hutky s Radimem Hladíkem, který zvuk desky zásadně ovlivnil jako aranžér i kytarista. Jeho hudební představu dále rozvinuli a doplnili rockový houslista Jan Hrubý a klasický violista Petr Přibyl. Radim Hladík zemřel v prosinci 2016 a deska je také posledním, cenným svědectvím o hudebním umění tohoto vynikajícího kytaristy. Ukázku najdete na webu ceskatelevize.cz.


Mando Diao - Good Times (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Mando Diao - Good Times
Mando Diao platí za jednu z nejzásadnějších skupin švédské rockové scény a je jasné, že jejich novinková a v pořadí osmá studiovka nenechá nikoho chladným. Nejen díky hudebním výkonům, ale hlavně kvůli personálním změnám, které kapelu potkaly: Odchod jednoho ze zpěváků a zakládajícího člena Gustafa Noréna a příchod nového kytaristy Jense Silverstedta. Deska čítá celkem dvanáct skladeb a jejich jedinečný feeling je dobře slyšet už z oficiálního traileru, který najdete na YouTube.com.


John Moreland - Big Bad Luv (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: americana / alternativní country

John Moreland - Big Bad Luv
Americký písničkář John Moreland působí na hudební scéně od roku 2000, ovšem vzhledem k tomu, že hraje alternativní country ve spojení s americanou, není překvapením, že se na starém kontinentu s výjimkou Anglie zatím příliš neprosadil. Zda to změní jeho sedmé album "Big Bad Luv", těžko předpovídat. Vy nad tím můžete přemýšlet u poslechu ukázek jedenácti písniček na stránkách e-shopu Amazon.


DJ Format & Abdominal - Still Hungry (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / soul

DJ Format & Abdominal - Still Hungry
Britský hip hopový producent a DJ Matt Ford aka DJ Format se odmlčel na poměrně dlouhou dobu a své nové album "Still Hungry" vydává po čtyřech letech od předchůdce "The Foremost". Vrátil se na něm jednak ke spolupráci s kanadským rapperem Abdominalem a především k soulu svého oblíbence Jamese Browna. Pomyslně tak jedenáctce skladeb navazuje na devět let starý mixtape "Stealin' James", kde také kombinoval soul á la Brown s britským hip hopem. Jak zní letošní mix, zjistíte z několika ukázek na Formatově facebooku.


Babe - Kiss & Tell (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro pop / indie pop

Babe - Kiss & Tell
Pod názvem Babe se ukrývá několik kapel, nebo třeba slavný song Take That, ovšem v případě alba "Kiss & Tell" bude řeč o skotské čtyřčlenné formaci, která má základnu v Glasgow, ale díky svým členům písničky vznikají na trase Glasgow - Londýn - Brusel - Bordeaux. Základem je člen Findo Gask Gerard Black, k němuž se přidali John Baillie Jr, Thomas Ogden a Amaury Ranger. Představovaná deska je jejich druhým počinem a v desítce písniček nabízí směs electro popu a indie. Víc napoví profil alba na bandcampu.


Yo-Yo Ma - Yo-Yo Ma Plays Bach (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Yo-Yo Ma - Yo-Yo Ma Plays Bach
Yo-Yo Ma nedávno vydal společně s mandolinistou Chrisem Thilem a kontrabasistou Edgarem Meyerem album trií Johanna Sebastiana Bacha. Vydavatelství Sony Music se rozhodlo na tuto nahrávku zareagovat a nabídne kompilaci "Yo-Yo Ma Plays Bach", která rekapituluje ostatní Bachovy nahrávky od slavného čínského violoncellisty. Vedle sólově pojatých skladeb, tu najdete i spolupráci s Amsterdam Baroque Orchestra, Kennethem Cooperem, Tonem Koopmanem, či Bobby McFerrinem. Kompletní vybraných děl včetně ukázek nabízí e-shop Amazon.com.


Manic Street Preachers - Send Away The Tigers: 10 Year Collectors Edition (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock / glam rock

Manic Street Preachers - Send Away The Tigers: 10 Year Collectors Edition
Album "Send Away The Tigers" letos slaví desetileté výročí vydání, což může být vzhledem k chystaným oslavám padesátky "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", nebo k třicítky "The Joshua Tree", poněkud úsměvné, avšak Manic Street Preachers toto své úspěšné album i tak připomenou výroční edicí. Ta původních deset skladeb řádně nafoukne na čtyřicet položek na dvou discích. Najdete mezi nimi různá dema, alternativní verze, včetně třeba akustické podoby "Your Love Alone Is Not Enough" pouze v podání Niny Person, a další skladby, které vznikly v době nahrávání, ale na finální nahrávku se nedostaly. Další položkou bude DVD se záznamem koncertu na Glastonbury 2007 a s videoklipy z alba. Album zároveň vyjde také na vinylu.


Dále vychází:

Big Star's Third Live - Thank You, Friends... (Universal)
Big Star's Third Live - Thank You, Friends/2Dvd (Universal)
Eyedress - Manila Ice (Warner Music)
LP - Lost On You/Deluxe (Universal)
Různí - American Epic: The Collection (Box Set) (Sony Music)
Různí - Fit Hits 2017 (Universal)
Seether - Poison The Parish/Deluxe (Universal)
The Fraternity (Priestly Fraternity Of St. Peter) - Requiem (Sony Music)
Ultra-Violence - Deflect The Flow (Universal)
Warrant - Louder Harder Faster (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Babe - Kiss & Tell (Bertus)
DJ Format & Abdominal - Still Hungry (Bertus)
Ella Fitzgerald - Ella Fitzgerald Sings The Blues (Universal)
Flying Saucer Attack - Flying Saucer Attack (Bertus)
Gary Moore - After Hours (Universal)
Harry Styles - Harry Styles (Sony Music)
John Martyn - Inside Out (Universal)
John Martyn - Sunday'S Child (Universal)
John Mellencamp - Sad Clowns & Hillbillies (Universal)
John Moreland - Big Bad Luv (Bertus)
Manic Street Preachers - Send Away The Tigers: 10 Year Collectors Edition (Sony Music)
Různí - Fifty Shades Darker (soundtrack) (Universal)
Seether - Poison The Parish (Universal)
Sting - The Complete Studio Coll.I (Universal)
Sting - The Studio Coll. Ii. (Universal)
Tedeschi Trucks Band - Live From The Fox Oakland (Universal)
Various - American Epic: The Soundtrack (Sony Music)

Reedice:
Fabulous Thunderbirds - Hot Stuff (The Greatest Hits) (Bertus)
Flying Saucer Attack - Flying Saucer Attack (Bertus)
Frank Zappa - Dance Methis (Universal)
Frank Zappa - Joe'S Camouflage (Universal)
Frank Zappa - Joe'S Corsage (Universal)
Frank Zappa - Joe'S Domage (Universal)
Frank Zappa - Joe'S Xmasage (Universal)
Frank Zappa - Mofo (Universal)
Various - American Epic: The Soundtrack (Sony Music)
Vince Hill - His Greatest Love Songs (The CBS Years) (Sony Music)

NÁZORY
  • ty krávo Danzig ještě vydávají cd? jinak Seet... (Fimi, 16.05.2017 20:43) Reagovat

    ty krávo Danzig ještě vydávají cd? jinak Seether je jasná volba a Frank Zappa povinnost pro každého milovníka kvalitního rocku :-D

  • Zrovna jsem objevil ... (Pavel, 17.05.2017 00:03) Reagovat

    12.5. vyšlo debutové album Just Give In / Never Going Home od úplně neznámé Hazel English
    ... krásná, psychedelická hudba ....

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu