Jak jde dohromady latino-jazz s grindcore, předvedou v MeetFactory němečtí Panzerballett

30.03.2017 12:20 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Tento bláznivý eklektický ansámbl, který si zakládá na kolikrát dosti výstřední originalitě a inovativnosti svých instrumentálních skladeb, vůbec poprvé představí své koncertní šílenství v České republice.

Hudební inspirace Panzerballettu se dá vystopovat v kombinaci funku, metalu, jazzu a progresivního rocku. Právě neotřelé fúzování různých stylů je pro prakticky neklasifikovatelnou hudbu Panzerballettu tolik příznačné. Jméno německého kvintetu složeného ze dvou kytar, basové kytary, saxofonu a bicích tak výstižně vypovídá o jeho hudebním vyjádření - řízné a hutné jako pancíř, komplexní a sofistikované jako balet. Jak se vyjádřil frontman a kytarista kapely Jan Zehrfeld, jejich muzika, to je kombinace "latino-jazzu a grindcore, hard-bopu s death-metalem, nebo disco-funku s hardcore."

Panzerballett vydali svou první desku v roce 2006, prozatím se počet jejich alb zastavil na čísle sedm. Nejaktuálnější je nahrávka "Breaking Brain", kterou nahráli v roce 2015. Za téměř deset let svého fungování koncertovali od Arménie, přes Německo až po USA. V České republice letos Panzerballett představí v rámci festivalu Mladí Ladí Jazz svůj neortodoxní přístup k hudbě vůbec poprvé. V MeetFactory vystoupí 21. dubna. Jako support vystoupí kapela Modern Day Babylon. Vstupné za 350 Kč lze zakoupit na www.meetfactory.cz, na místě o sto Kč dráž.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY