Bill Laurance představí v MeetFactory cross-žánrovou jazzovou tvorbu

27.03.2017 17:14 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Vůbec poprvé se v Česku představí se svým sólovým projektem trojnásobný držitel ceny Grammy, anglický klavírista a zakládající člen oceňovaného brooklynského jazzového kolektivu Snarky Puppy, Bill Laurance. Koncert proběhne 8. dubna v rámci festivalu Mladí ladí jazz v pražském MeetFactory. Vstupenky za 550 Kč jsou k mání právě na www.meetfactory.cz, na místě budou o sto korun dražší.

Bill Laurance ve své ničím neomezené kreativitě razí cross-žánrovou jazzovou tvorbu, která si vypůjčuje tu z elektronické hudby, tu z funku, jindy zase z klasických klavírních aranžmá. Je zbytečné přemýšlet, jestli je jeho hudba soulovou zpovědí, progresivním rockem, ambientní koláží nebo vizuálně evokativním soundtrackem. Bill Laurance taví žánry umně a libovolně a odlévá z nich melodie natolik nakažlivé, že o charakteru hudby, která se dostává pod kůži, nemá ve výsledku cenu polemizovat.

Jako klavírista, skladatel, aranžér a producent spolupracoval Bill Laurance například s Bobbym McFerrinem, trip-hopovým triem Morcheeba, saxofonistou Chrisem Potterem či kytaristou Lionelem Louekem. Od roku 2014, kdy vydal své první sólové album, má na svém kontě již tři desky. Na té poslední s názvem "Aftersun" vydané loni na jaře s ním spolupracovali i parťáci ze Snarky Puppy, basový kytarista Michael League a bubeník Robert Sput Searight. Jako support vystoupí kapela Zabelov Group.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY