Skladba "Big Boys" z posmrtné desky Chucka Berryho je, jak jinak, přímočarý rock'n'roll

23.03.2017 08:56 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

O víkendu svět obletěla zpráva, že zemřel legendární kytarista a pionýr rock'n'rollu Chuck Berry. V té souvislosti se rovněž na pořadu dne objevila otázka, jak to nakonec bude se slibovaným albem "Chuck", které se mělo stát první deskou s novým materiálem, které Berry vydá po osmatřiceti letech. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat: Nahrávka vyjde ještě letos, nyní už ne jako dárek k Berryho devadesátým narozeninám, ale spíše jako pomník zesnulého zpěváka. Datum vydání je naplánováno na 16. června.

Album bude obsahovat desítku skladeb (jejich seznam naleznete níže) natočených mezi lety 1991 až 2014 a bude obsahovat přesně to, na co jsme byli u Berryho zvyklí. Dočkáme se klasických, naspeedovaných bluesových skladeb, energických pokračování Berryho slavného hitu (nazvané "Lady B. Goode") či přepracování letitého hitu "Havana Moon" pod názvem "Jamaica Moon". Album je rovněž sebereflexivní poctou Berryho manželce Themettě, se kterou žil 68 let.

Prvním singlem vypuštěným do éteru je přímočará skladba "Big Boys", ve které si s Berrym zahrál také kytarista Tom Morello. Píseň je klasickým šlapajícím rock'n'rollem, který je rozpoznatelný již od prvních tónů.

Tracklist desky "Chuck" bude následující: Wonderful Woman, Big Boys, You Go To My Head, 3/4 Time, Darlin', Lady B. Goode, She Still Loves You, Jamaica Moon, Dutchman, Eyes Of Men.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY