Ed Sheeran si podmanil česká rádia, v prodejích si zlato odnáší Vladimír Mišík & ETC

28.02.2017 23:45 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

V rádiích se nám konečně hnuly ledy a tak máme i novou jedničku. Ed Sheeran uvedl počátkem roku do éteru dvě písně, u fanoušků to na celé čáře vyhrál song "Shape Of You", který je tento týden nejhranějším. Mezi deskami není mnoho novinek, ta nejvyšší, o kterou se postaral Vladimír Mišík & ETC, obsadila první příčku.
Ed Sheeran - Shape Of You
© facebook interpreta
RÁDIA - Vzhledem k tomu, že Ed Sheeran vydává za pár dní nové album, má zaděláno na rekordní prodeje. Ve Velké Británii je jeho "Shape Of You" na špici prodejní hitparády již téměř dva měsíce, u nás se mu to povedlo poprvé. Z jedničky tak sestřelil Rag'n'Bone Mana s hitem "Human", který na tomto místě sídlil dva týdny. Třetí místo si odnáší Alessia Cara se songem "Scars To Your Beautiful", která získala od minulého týdne dvanáct míst a mezi Top 10 se dostává poprvé. Na čtyřku poskočili ze sedmičky Chinaski, ze stříbra na pětku padá James Arthur s písní "Say You Won't Let Go".

Frans a jeho velký hit "If I Were Sorry" ztrácí na šestce dvě pozice, naopak osmnáct pozic získal jednočlenný britský projekt Sigala spolu s Digital Farm Animals v písni "Only One". Osmičku si odnáší David Guetta a jeho kolega Chris Willis v hitovce "Would I Lie To You", LP s "Lost On You" se vrací z jedenáctky na devítku a desítku uzavírají Junge Junge s Kyle Pearce v singlu "Run Run Run".

Novinek v rádiích najdeme tentokrát opravdu pomálu. První je až osmapadesátá a mají ji společným songem "Schoulená" na svědomí Citron, Láďa Křížek a zpěvačka Tanja. Další nový kousek je třiašedesátý, jmenuje se "Hear Me Now" a setkali se na něm brazilský DJ a producent Alok, jeho kolega Bruno Martini a začínající zpěvák Zeeba. O dvě místa dál se o slovo hlásí Nebe a předzvěst jejich nové desky pojmenovaná "Bezvědomí" o další dvě Lenny s písní "Stranger (In This World)". Poslední novinkou jsou na dvaaosmdesátce Linkin Park a zpěvačka Kiiara s popovou, leč pro mnohé nudnou věcí "Heavy".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Shape Of You
  2. Rag'n'Bone Man - Human
  3. Alessia Cara - Scars To Your Beautiful
  4. Chinaski - Není nám do pláče
  5. James Arthur - Say You Won’t Let Go
  6. Frans - If I Were Sorry
  7. Sigala & Digital Farm Animals - Only One
  8. David Guetta & Chris Willis - Would I Lie To You
  9. LP - Lost On You
  10. Junge Junge & Kyle Pearce - Run Run Run

Vladimír Mišík & ETC - Vladimír Mišík (jubilejní edice)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Kdo čekal, že díky náporům v kině je soundtrack k filmu "Padesát odstínu temnoty" konečně i neprodávanějším albem u nás, tak se spletl. Prvenství všem vyfoukl Vladimír Mišík & ETC a jejich jubilejní edice desky "Vladimír Mišík", které na jedničce zároveň startuje. Trojku bere tento týden The Weeknd a album "Starboy", které bylo minulý týden sedmé. Čtyřku má Rag'n'Bone Man, který s titulem "Human" získal jedno místo. První pětici uzavírá LP s "Lost On You", která pro změnu o jedno místo přišla.

Na šestce debutuje Limetal se stejnojmenným albem, na sedmičku padá kompilace "Big Beatline 1965-1968", která byla ještě minulý týden první. Na osmičce najdeme soundtrack k druhému dílu filmu "Trainspotting", který si vede skvěle i v kinech, na devítku se vrací s aktuálním albem Sia a Top 10 prodejnosti uzavírá legendární Citron a jeho "Rebelie rebelů".

Mezi novými tituly v prodejní IFPI se objevuje zpěvačka Amy MacDonald, která s novou řadovkou "Under Stars" startuje na devětadvacítce. O pět míst dál je vzpomínka na kulaté narozeniny rakouského zpěváka Falca jednoznačně pojmenovanou kompilací "Falco 60", sedmatřicátý je britský bluesman John Mayall a jeho novinka "Talk About That". Smrt Jarmily Šulákové vrátila do prodejné hitparády i kapelu Fleret a její titul "Kurnikšopa tož to jo!" a druhý díl filmu a soundtracku "Trainspotting" napomohl tomu, že se do IFPI vrací i hudba k dílu prvnímu. Tu najdeme na šestaosmdesátce.

Top 10 - prodejnost:
  1. N Vladimír Mišík & ETC - Vladimír Mišík (jubilejní edice)
  2. ▬ Různí - Fifthy Shades Darker O.S.T.
  3. The Weeknd - Starboy
  4. Rag'n'Bone Man - Human
  5. LP - Lost On You
  6. N Limetal - Limetal
  7. ▼ Různí - Big Beatline 1965 - 1968
  8. ▲ Různí - TS Trainspotting 2
  9. Sia - This Is Acting
  10. Citron - Rebelie rebelů

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 8. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY