Jan Bendig vydá 1. března nový singl "Don't Give A Fuck"

27.02.2017 10:40 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Čerstvě třiadvacetiletý Jan Bendig poprvé zaujal hudební publikum v roce 2009 prostřednictvím talentové soutěže SuperStar. Tam obsadil čtvrté místo. Na svůj regulérní albový debut "Příběh" nespěchal, vydal ho až loni. Letošní rok pro něj začal víc než dobře několika vyprodanými koncerty a 1. března následuje nový singl a videoklip "Don't Give A Fuck", který musicserver uvede v premiéře. Právě o něm i o plánech do budoucna je tento minirozhovor.

Prozraď nám něco o svém novém songu "Don't Give A Fuck", který budeš vydávat tuto středu.

Je to moje autorská věc, kterou jsem sám složil. S hudební produkcí mi pomáhal úžasný producent Marcus Tran, který například stojí za hity Ewy Farné. Je to temnější skladba, než jsem doposud ve svém repertoáru měl, a myslím si, že hodně lidí překvapí. Přirovnal bych ji k tvorbě The Weeknda.

K písničce budeš zároveň vydávat i videoklip. Co v něm uvidíme?

K temné skladbě patří i temný videoklip. V klipu diváci uvidí milostný příběh romské dívky, která se zamiluje do skinheada. A dnešní konzervativní společnosti to nebude po chuti a čekají je celkem těžké chvíle. Troufám si říct, že takový kontroverzní klip tu ještě nikdo nenatočil a jen tak nenatočí. Chtěl bych s ním spoustě lidí otevřít oči a upozornit na některé věci.

Jak jsi sám říkal, je tato skladba něco úplně jiného než tvoje dosavadní tvorba. Do budoucna tedy od tebe nemáme očekávat žádné popovější věci?

Určitě čekejte. Například můj poslední song "Bloudím", který jsem nazpíval v duetu s Markétou Konvičkovou, slaví velké úspěchy. Má už skoro tři miliony zhlédnutí na YouTube. A co nevidět budu točit další klip k podobné písničce. Chci svou tvorbou své fanoušky neustále překvapovat a sem tam zkoušet i jiné styly, jako je například má nová skladba "Don't Give A Fuck".

Co tě v nejbližší době čeká?

Letošní rok odstartoval více než dobře. Měl jsem už pět totálně vyprodaných koncertů v zahraničí a další v Česku. A v tomto proudu budu pokračovat i nadále. Pak připravuji pár projektů, které ještě nemůžu prozradit a k tomu mě čeká natáčení dalších videoklipů a jedním z nich bude i pokračování duetu s Markétou Konvičkovou. Tenhle rok toho chci hodně dokázat. Tak mi držte palce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY