Katarína Knechtová se v Praze představí s kapelou a malým orchestrem

09.02.2017 13:48 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

23. února bude pražské divadlo Hybernia svědkem vystoupení slovenské zpěvačky Kataríny Knechtové. Ta se představí v rámci konceptu, se kterým v loňském roce na Slovensku sklízela úspěchy. Interpretka na něm vystupuje v rozšířené sestavě, která, krom běžné kapely, čítá i malý orchestr ve složení harfa, violoncello, kontrabas, housle, piano, banjo či steel kytara.

Katarína Knechtová, zpěvačka, skladatelka, textařka, rodačka ze slovenského Prešova, nastartovala svoji kariéru jako vokalistka ve skupině IMT Smile. Ostruhy pak sbírala ve formaci Peha, kterou v roce 1997 spoluzakládala. V roce 2008 se vydala na sólovou dráhu, na které vydala tři řadová alba. Z jejího pera vznikly takové hity jako "Za tebou", "Spomal", "Chodec na lane" či "Muoj Bože". Aktuálně boduje se skladbou "FEA", která je v současnosti nejhranější domácí skladbou na Slovensku.

Na podzim loňského roku vydala album "Premeny", kde převedla své oblíbené písně do nového, více intimního kabátku. Tyto skladby budou tvořit nosnou kostru zmíněného koncertu, který bude i jakousi oslavou zpěvaččiny dvacetileté hudební kariéry. Všechny atributy napovídají tomu, že se bude jednat o jedinečné vystoupení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY