Johnovi Mayerovi stačily čtyři skladby na stříbro mezi deskami v USA

31.01.2017 23:03 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Zpěvák John Mayer vydal první z řady letošních EP "The Search For Everything: Wave One" a v klidnějším období žebříčků mu 49 tisíc jednotek vyneslo stříbro za The Weekndem. Zadařilo se i rockovým AFI. V singlech si zlato pohlídali Migos, do první desítky se dostala Alessia Cara.
Migos - Bad And Boujee
© facebook interpreta
SINGLY - "Bad And Boujee" absolvovalo celkem třetí týden na zlatě. I když měli Migos už jen 51 tisíc downloadů, polepšili si o 20 % v rádiích na 49 milionů impresí a hlavně dosáhli znovu obrovské sumy streamů: 47 milionů.

Ed Sheeran, který přerušil jejich vládu před dvěma týdny, si s "Shape Of You" polepšil v rádiích i streamech, a protože včera vyšel klip, příště už může být zase první.

Trošku s podivem se na bronz vrátili The Chainsmokers s "Closer", a zakončili tak rekordní nepřetržitý půl rok v první desítce od debutu v ní pódiovým umístěním.

Na nové maximum, čtyřku, se posunuli Machine Gun Kelly a Camila Cabello. Rapper byl mimochodem oznámen jako vystupující na pražském Aerodrome Festivalu. Polepšili si i Zayn a Taylor Swift, na pětku. I jim příště pomůže nový klip.

Rae Sremmurd, kteří mají koncert v Praze už tento týden, spadli s "Black Beatles" na šestku a Maroon 5 se vrátili na sedmičku, když za sebou nechali The Weeknda a navrátivšího se Drakea.

Top 10 tentokrát uzavřela Alessia Cara. "Scars To Your Beautiful" stabilně stoupalo a do první desítky se dostalo po dlouhých 22 týdnech, zejména díky rádiím, kde má nyní 128 milionů.

    Top 10 - singly:
  1. Migos feat. Lil Uzi Vert - Bad And Boujee
  2. Ed Sheeran - Shape Of You
  3. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  4. Machine Gun Kelly & Camilla Cabello - Bad Things
  5. Zayn & Taylor Swift - I Don't Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)
  6. Rae Sremmurd feat. Gucci Mane - Black Beatles
  7. Maroon 5 feat. Kendrick Lamar - "Don't Wanna Know"
  8. The Weeknd feat. Daft Punk - Starboy
  9. Drake - Fake Love
  10. Alessia Cara - Scars To Your Beautiful

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Změny v metodologiích Billboardu od tohoto týdne

1. Došlo k pravidelnému zásahu do poměrů prodejů vs streamů vs rádií ve vzorci Hot 100 s účelem vyrovnat nepoměr rostoucích streamů a padajících downloadů.
2. Do streamových dat se nyní započítávají i ty z populární platformy Pandora.
3. Všechny žánrové žebříčky (rock, dance/electronic, r&b/hip-hop atd.) se po vzoru Billboard 200 mění na jednotkové, tedy připočítávají i vážené sumy downloadů a streamů jednotlivých skladeb. Billboard vedle toho bude i nadále uvádět i čistě prodejní žebříčky, jako je hlavní Top Album Sales.

The Weeknd - Starboy (album)
© facebook interpreta
DESKY - Sedmi cenami Grammy ověnčený zpěvák John Mayer oznámil, že album "The Search For Everything" bude vydávat postupně co měsíc v podobě EPček se čtyřmi skladbami. Vychcanost? Ne, první "Wave One" stojí prostě jako čtyři skladby, €3,96, a v dnešní streamovací době neexistuje logičtější řešení než servírovat obsah takto. LP začíná být přežitkem. A jako bonus možná díky několika EPčkům získá několik zlatých míst navíc.

Napoprvé mu to ale nevyšlo, 38 tisíc prodaných kusů, 49 tisíc i se streamy, nakonec nestačilo na The Weeknda, jehož "Starboy" měl jednotek 56 tisíc. Stříbro je i tak velmi pěkné a znamená Mayerovo osmé Top 10 umístění.

Druhou a poslední novinku tak vysoko mají na svědomí altrockoví AFI. Desátá eponymní řadovka, také označovaná jako "The Blood Album", je pátou s umístěním v tomto elitním segmentu.

    Top 10 - alba:
  1. The Weeknd - Starboy (56 tisíc jednotek, -8 %)
  2.  N John Mayer - The Search For Everything: Wave One EP (49)
  3. ▬ Různí - La La Land Soundtrack (31, -26 %)
  4. Bruno Mars - 24K Magic (30, -7 %)
  5.  N AFI - AFI (The Blood Album) (29)
  6. ▼ Různí - Moana Sountrack (27, -20 %)
  7. Post Malone - Stoney (26, +5 %)
  8. ▼ Original Broadway Cast - Hamilton: An American Musical (26, -7 %)
  9. Drake - Views (25, -6 %)
  10. J. Cole - 4 Your Eyez Only (23, -14 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY