Charli XCX ve spojení s japonským elektronickým mágem Yasutakou Nakatou baví víc, než je zdrávo

01.02.2017 09:56 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

"... jen škoda, že klip je taková bída," chtělo by se dodat k titulku. Karty byly přitom na stůl vyloženy víc než dobře. Yasutaka Nakata je japonský producent elektronické hudby, jemuž se v rodné zemi podařilo na výsluní vystřelit extrémně populární skupinu Perfume, vlastní duo capsule nebo zpěvačku Kyary Pamyu Pamyu, jež se na novince "Crazy Crazy" taktéž objevuje.

Singl je prvním za dlouhou kariéru japonského umělce, který záměrně míří za hranice. Pomoci mu k tomu má Charli XCX, která shodou okolností v mnoha rozhovorech zmínila, že je fanynkou jeho hudby. Potud vše do sebe hezky zapadlo, a to i hudebně - pro fanoušky elektropopu bude "Crazy Crazy" příjemným zpestření momentálně stagnujícího žánru.

Jenže tam, kde Kyary a Nakata vždy excelovali - v šílených videích - tentokrát dost přibrzdili a celá podivnost založená na záměně tváří je jen slabým odvarem toho, co tato dvojice v minulosti dokázala. (Tenhle videoklip má na YouTube dokonce přes stovku milionů zhlédnutí a není se příliš čemu divit.) Což o to - podivné je to stále víc než dost, ale takovým přízemním, neobjevným způsobem. Pro nováčky může být výsledek stále dost přitažlivý (pro některé stále stejně nestravitelný) a nelze mu upřít určitá dávka upřímného nadšení, jenž z popu začíná pomalu mizet. Kdo ví, třeba se toho internet chytne a o Nakatovi a Kyary bude nakonec vědět více posluchačů než dosud. Anebo také ne.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY