Nick Cave & The Bad Seeds přijedou v říjnu pokořit O2 arenu

08.02.2017 10:26 - Tisková zpráva | foto: Nick Cave

Nick Cave & The Bad Seeds se vydají na turné k novému albu "Skeleton Tree" a 26. října 2017 vystoupí v pražské O2 areně. Předprodej vstupenek v síti Ticketportal bude zahájen 17. února.

Nick Cave plakát O2 arena
© facebook interpreta
Před čtyřmi lety, přesně 22. listopadu 2013, Nick Cave & The Bad Seeds naposledy navštívili Českou republiku. Stalo se tak při příležitosti vydání alba "Push The Sky Away" a Nick Cave, řečeno slovy přítomných recenzentů, tehdy takřka uhranul nadšené publikum.

V polovině loňského roku Nick Cave vydal nové, v pořadí šestnácté album, nazvané "Skeleton Tree". A jak je u Nicka a The Bad Seeds zvykem, také tuto novinku provází turné, během kterého k radosti tuzemských příznivců nevynechá Českou republiku. Pražský koncert je na programu 26. října 2017 v O2 areně. Kapela zahraje ve složení: Nick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey, Thomas Wydler, Jim Sclavunos, Conway Savage, George Vjestica a Larry Mullins. Podle playlistu lednového australského turné je zřejmé, že kromě skladeb z nového alba dojde i na nejznámější skladby celé Caveovy hudební kariéry. Tedy je rozhodně na co se těšit!

Nick Cave & The Bad Seeds patří ke kritikou nejlépe hodnoceným umělcům současnosti, celosvětově prodali přes pět milionů alb. Jsou považováni za jedno z nejvlivnějších a umělecky nejpůsobivějších hudebních uskupení na světě. Album "Skeleton Tree" kapelu vyneslo na dosud nejvyšší umístění v žebříčcích Velké Británie a USA, v osmi zemích obsadilo první místo, v jedenácti zemích se prosadilo mezi prvních pět nejprodávanějších alb a v mnoha dalších zemích bodovalo v první dvacítce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY