Zemřela další hudební ikona, britský zpěvák George Michael

26.12.2016 08:09 - Ondřej Kocáb | foto: George Michael

Rok 2016 je nekompromisní a po nedávné letecké tragédii přichází další smutná zpráva. Britská popová hvězda a původní člen dua Wham!, George Michael, zemřel v pouhých 53 letech, podle informací v poklidu doma. Prozatím neexistuje žádná zpráva o příčině jeho smrti, podle policie však nejsou shledány podezřelé okolnosti.

"S velkým smutkem můžeme potvrdit, že náš milovaný syn, bratr a přítel George pokojně zemřel doma o vánočních svátcích. Rodina si přeje, aby se respektovalo její soukromí v této těžké chvíli. Zatím nebude žádný další komentář," uvedlo v prohlášení hudební vydavatelství. Zpěvák zemřel v Goringu v hrabství Oxfordshire.

Prvním momentem jeho slavné kariéry bylo působení ve slavném duu Wham!, spolu s kamarádem z dětství Andrewem Ridgeleyem. Wham! působili na hudební scéně od roku 1981 do roku 1986 a stihli vydat tři studiová alba. K nejslavnějším hitům patří skladby "Wake Me Up Before You Go-Go" a samozřejmě vánoční "Last Christmas". Poté se Michael vydal na sólovou kariéru. Během jeho kariéry se prodalo více než sto milionů nosičů. Nejznámější jsou hity "Freedom" a "Faith". Jeho posledním studiovým albem tak zůstává šestá studiovka "Symphonica" z roku 2014. Ještě začátkem prosince se však objevila pozitivní zpráva, kdy producent Naughty Boy potvrdil práce na novém albu George Michaela.

Zpěváka, původním jménem Georgios Kyriacos Panayiotou, neprovázela jen sláva, ale i problémy a skandály. Během posledního turné v roce 2011 chytil silný zápal plic a dokonce i upadl do kómatu. Hospitalizován byl i v letech 2013 kvůli pádu z auta na dálnici a v roce 2014 z nespecifikovaných důvodů také. V roce 2010 ho zase soud poslal na osm týdnů do vězení za řízení pod vlivem drog, držení marihuany a způsobení dopravní nehody, když narazil se svým automobilem do obchodu v Londýně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY