Glastonbury změní v roce 2019 místo konání

23.12.2016 11:53 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Hudební přehlídka Glastonbury patrně změní od roku 2019 své působiště. Ve vysílání stanice BBC o tom pohovořil organizátor Michael Eavis. Důvodem je ochrana současného místa konání Worthy Farm v obci Pilton, která je součástí hrabství Somerset.

Nový prostor se nachází 160 kilometrů od současného místa dění a plán je přesouvat se tam každých pět let, aby se farma mohla z enormního náporu návštěvníků a hudebníků zotavit. "To, co děláme, je parádní produkt a můžeme ho dělat téměř všude. Plánuji show přemístit, ale pro Somerset by byla strašná rána, kdyby to tak bylo napořád," vysvětlil Eavis. Jeho původním přáním přitom bylo festival přesunout do panství Longleat, s tím však nesouhlasili majitelé památky.

Eavis je šéfem Glastonbury od roku 1970. Jeho první ročník uspořádal, aby zaplatil své dluhy. Sešli se na něm především členové hnutí hippies, ale Eavisovi s organizací pomohla manželka Jean a dcera Emily takovým způsobem, že dnes je z akce jeden z největších hudebních festivalů světa. Každým rokem sem zavítá téměř dvě stě tisíc lidí. Termín pro rok 2017 je 21. až 25. červenec a jedním z headlinerů budou Radiohead.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY