Folkrocker Tony Joch debutuje povedeným EP "La Dolce Vita"

10.12.2016 09:00 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Na českou folkrockovou scénu se dere další nové jméno. Antonín "Tony" Joch nejprve avizoval vydání celého nového alba, nakonec musí zájemci vzít zavděk alespoň EP "La Dolce Vita". Pokud však bude celá deska jako první čtyři zveřejněné písničky, máme se na co těšit.
8/10

Tony Joch a přátelé - La Dolce Vita (EP)

Skladby: La Dolce Vita, Modré nebe, Tvář starého muže, Zazpívej brácho
Vydáno: 30.11.2015
Celkový čas: 11:56
Vydavatel: vlastní náklad
Rodák ze Svitav Tony Joch není na folkovém nebi tváří zcela neznámou. Působil v různých kapelách, kde interpretoval písně jiných, ale přitom i v něm začal bujet autorský přetlak. Proto se rozhodl postavit na vlastní nohy. Už dřív hovořil o natočení regulérní debutové nahrávky, nakonec vychází čtyřpísňové EP "La Dolce Vita". Mimo stálých členů kapely jsou na něm i zajímaví hosté a velmi zkušení muzikanti, kteří už si na country a folk pódiích odehráli své. Z nahrávky je mistrovství Karla Macálky, Michala Vašíčka či Vladimíra Třebického hodně cítit.

Nejvýraznější stopu z řad hostů však zanechávají Roman Horký z Kamelotu a stále známější Iva Marešová, která nyní vystupuje například v Precedensu místo Báry Basikové. Skvělí hosté by se ale příliš neprosadili, nebýt opravdu silného materiálu, který v sobě snoubí prvky folkové křehkosti, country klidu i rockové šťavnatosti. Textům lze věřit, nejedná se žádné plytké slovní hříčky, ale myšlenky, které si najdou své posluchače.

EP "La Dolce Vita" ukazuje na správnost Jochova rozhodnutí pustit se vlastní cestou. V necelých čtyřiceti letech mu rozhodně nikdo umetat cestičky nebude a vše si bude muset zasloužit poctivou prací. Začátek je však hodně slibný. Přesvědčit se můžete sami na jeho oficiálních stránkách.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY