Francouzští Overland Inn mají na třetím albu "Between A Dog And A Wolf" slabé i silné momenty

22.12.2016 12:30 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

V Česku usídlení francouzští trip-hopeři Overland Inn vydali svou třetí desku "Between A Dog And A Wolf", kterou lze považovat za jejich autorský vrchol. Duo, které tvoří Etienne a Chloë, své aktuální album poprvé nahrávali u nás. Jejich předchozí počin "Technicolor" ještě vzešel během pobytu v Británii.
6/10

Overland Inn - Between A Dog And A Wolf

Skladby: Crepuscule, Child's Game, Looking For A Solution, Run, Tonight, The Horde, Mike Is Leaving For Canada, Lovers, September Rains, Into The Woods, Europa, Alpha
Vydáno: 12.09.2016
Celkový čas: 50:20
Vydavatel: Overland Inn Prods
Francouzské duo Overland Inn si pro svou třetí nahrávku "Between A Dog And A Wolf" vypůjčil název od slavného současného ruského prozaika Sokolova či z knihy jiného ruského velikána Puškina "Evžen Oněgin", ze které si použitou metaforu vyňal právě Sokolov pro svou nejznámější knihu. Ve stručnosti toto sousloví znamená přechod mezi světlem a tmou a pro zasněnou, nejednoznačnou hudbu Overland Inn není lepšího pojmenování.

Kapela zvolila i působivý černobílý atmosférický přebal, díky němuž budí dílo sevřenějším a umělečtějším dojmem. Sama hudební složka ale není jednoznačně temná, přestože melancholická nálada hraje stále prim. Zpěvačka Chloë ostatně ví, že baladické a atmosférické kusy jí sluší lépe. Ve svižnějších pasážích se odkrývají její vokální limity, zato v zadumanějších polohách má hlas příjemný sametový feeling.

V textech se Overland Inn často dotýkají své záliby v cestování ("Mike Is Leaving For Canada", "Into The Woods", "Europa") i nesmělé romantiky ("Lovers", "September Rains"). Francouzská zasněnost a poetičnost srší z každé skladby. Overland Inn naštěstí s elegancí sobě vlastní dokázali nezabřednout do plytkosti a kýče.

Nejsilnějším momentem je pak hned druhá píseň nahrávky "Child's Game", která je takovou láskou na první poslech. K ostatních skladbám si posluchač bude hledat cestu déle. To ale neznamená, že ji nenajde - zapamatovatelných okamžiků lze na desce najít vícero.

Bohužel porce padesáti minut je v kontextu s hodně volně plynoucím tempem nahrávky náročně stravitelná a pozornost postupem slábne i přes zajímavé skladby, jakou je třeba šestiminutová "The Horde". Přísnější metr při finálním mixu by novince rozhodně pomohl. Přesto je tato magická cesta s francouzským duem příjemná a stojí za pozornost.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY