osmdesátek - musicserver.cz">

Bubeník Foo Fighters vydal sólovku a v "Range Rover Bitch" se vrací do osmdesátek

28.11.2016 16:14 - Ondřej Kocáb | foto: Archiv Taylora Hawkinse

Dlouhá léta se spekulovalo, že jako první z Foo Fighters vydá sólovou desku frontman Dave Grohl. K tomu se ale vůbec neschyluje, a slovo si tak nyní bere bubeník Taylor Hawkins, který toho v hudební branži má také už plno za sebou - začátky u Alanis Morissette, sláva s Foo Fighters, boční projekt Taylor Hawkins and the Coattail Riders a další skupina The Birds Of Satan. Nyní přišel čas na jeho vyloženě sólový projekt, který přichází s deskou nazvanou "KOTA" (King Of The Assholes).

To, že Hawkins umí zpívat, dokazuje často i při koncertech domovské kapely. Ať už jde o song "Cold Day In The Sun" nebo třeba coververzi "Under Pressure", kterou Foo's hráli na posledním turné. Mini-LP nabízí šest nových skladeb, z nichž tou první je singl "Range Rover Bitch". Album pro něj má být určitým rozjímáním v životě rockové hvězdy z předměstí. S tím si pohrává i titulní píseň, pro kterou sehnal inspiraci u sester Kardashianových, které bydlí v jeho blízkém okolí. Celou desku si točil autor sám, ukáže se na ní ale i několik hostů.

Pilotní singl dostal už i videoklip, ve kterém se Taylor Hawkins vrací do víru osmdesátých let a tehdejší rockové scény, což perfektně sedí s našlapanou hardrockovou skladbou. Necelé tři minuty dlouhý song nabízí skvělý hlasový fond Hawkinse, atmosféru arénových hitů, funky melodii, střídající se se syrovými kytarovými riffy s punkovým nábojem. Klip využívá starší techniky jako třeba obraz v obraze, záběry většinou padají na nástroje a hlavní postavu, která díky dlouhým blond vlasům a knírku také zapadá do osmdesátek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY