Kings Of Leon získali s "Walls" své první americké zlato

25.10.2016 08:36 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Šťastná sedmička? Rockové kapele Kings Of Leon to v americkém žebříčku desek vyšlo až se sedmou deskou - novinka "Walls" získala kýžené zlato. Prosadila se mezi novinkami The Gamea a JoJo. Singly už podesáté ovládli The Chainsmokers, první desítky dosáhli Maroon 5 s Kendrickem Lamarem.
The Chainsmokers + Halsey - Closer
© facebook interpreta
SINGLY - V roce 2016 máme už dva singly s desetitýdenním vedením Billboard Hot 100: "One Dance" Drakea a nově "Closer" The Chainsmokers a Halsey. Jedná se o teprve 33. skladbu historie s dvojciferným počtem vítězných týdnů.

Hit konce léta to přitom dokázal bez regulérního klipu, ten vyšel až nyní. Singl opět dominoval všem měřítkům s 97 tisíci downloady, 32 miliony streamů a 151,5 miliony rádiových impresí.

Stupně vítězů zůstaly nezměněny, The Weeknd se "Starboy" a twenty one pilots s "Heathens" opět zaznamenali nárůsty v rádiích, stejně jako čtvrtý DJ Snake.

SoundCloud a Amazon Music Unlimited nově započítávány

Do streamovacích počtů, které vedle Hot 100 a dalších hybridních (rádia+download+streamy) žebříčků ovlivňují i deskovou Billboard 200, jsou nyní započítávána i data ze služeb SoundCloud a Amazon Music Unlimited.

Bruno Mars po debutu na pětce s "24K Magic" ztratil jedno místo, na pětku se posunul D.R.A.M. s "Broccoli". Sedmičku si ponechal Major Lazer, Ariana Grande s Nicki Minaj poskočily na osmičku a Shawn Mendes spadl na desítku.

Devítku totiž nově obsadili Maroon 5 po debutu na 56. místě. Ti se neostýchali podbízet masám a novinku "Don't Wanna Know" tak vytvořili zcela dle letošního vkusu a ztratili tak část svého kouzla. Kendrick Lamar je možná jediný světlý bod skladby, bohužel ve video verzi ho nenajdete.

Nejvyšší novinku tentokrát najdeme až v osmé desítce, a je to chytlavé "Blow Your Mind (Mwah)" Dua Lipa. Nyže zaujali ještě třeba Machine Gun Kelly a Camila Cabello s "Bad Things" a hodně dlouho po vydání EDM Marshmello s "Alone".

    Top 10 - singly:
  1. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  2. The Weeknd feat. Daft Punk - Starboy
  3. twenty one pilots - Heathens
  4. DJ Snake feat. Justin Bieber - Let Me Love You
  5. ▲ D.R.A.M. feat. Lil Yachty - Broccoli
  6. Bruno Mars - 24K Magic
  7. Major Lazer feat. Justin Bieber & - Cold Water
  8. Ariana Grande feat. Nicki Minaj - Side To Side
  9. Maroon 5 feat. Kendrick Lamar - Don't Wanna Know
  10. Shawn Mendes - Treat You Better

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Kings Of Leon - WALLS
© facebook interpreta
DESKY - Po velké aktivitě v druhé polovině nultých let jsme si zvykli, že v této dekádě Kings Of Leon vydávají desky s tříletým odstupem. Vyplatilo se čekání na sedmou řadovku "WALLS"? Kritika z "We Are Like Love Songs" zrovna nadšená není. V kapele ale určitě slaví, získali přece první zlato. Ze 77 tisíc jednotek bylo 68 tisíc v čistém prodeji.

Pozice na pódiu obsadili neúnavní Drake a Suicide Squad, další novinku pak najdeme na čtyřce - "1992" Gamea. Jedná o rapperovo deváté Top 10 umístění. 25 tisíc prodaných kusů je ale hodně daleko od půlmilionových startů starých desek.

Jak jinak dopadla poslední nejlepší trojka? Green Day spadli až na desítku, zatímco Norah Jones a OneRepublic až za hranici elitní desítky.

A koho to máme na šestce? Zpěvačka JoJo je po deseti let zpět v Billboard 200! Po dlouhých bojích s předchozím labelem se v roce 2014 dohodla s Atlantic Records a mohla konečně v klidu připravovat třetí album. Zpěvačce už není třináct let jak při debutu, poměry se změnily, takže se vizáží i hudebním stylem adaptovala na současný styl a vlastně se jí to i povedlo. Co by mnozí dali za 19 tisíc prodaných kopií.

Příští týden nám zvítězí Lady Gaga s "Joanne", ale samozřejmě můžeme zapomenout na nějaké závratné cifry.

    Top 10 - alba:
  1.  N Kings Of Leon - WALLS (77 tisíc jednotek)
  2. Drake - Views (40, -7 %)
  3. ▲ Různí - Suicide Squad: The Album (35, -7 %)
  4.  N The Game - 1992 (32)
  5. twenty one pilots - Blurryface (26, -11 %)
  6.  N JoJo - Mad Love (25)
  7. ▲ Original Broadway Cast - Hamilton: An American Musical (23, -5 %)
  8. Ariana Grande - Dangerous Woman (22, -12 %)
  9. Travis Scott - Birds In The Trap Sing McKnight (21, -3 %)
  10. Green Day - Revolution Radio (21, -78 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY